Shahini: Provimet e Maturës do të mbahen! Nëse vazhdon izolimi, vendim tjetër

Shahini: Provimet e Maturës do të mbahen! Nëse vazhdon izolimi, vendim tjetër

09:00, 03/04/2020

Pas vendimit për mbylljen e shkollave deri në një afat të pacaktuar, ministrja e Arsimit, Besa Shahinideklaroi në një videomesazh në Fb se  provimet e maturës do të zhvillohen e mund të anulohen vetëm nëse deri në qershor apo korrik do të vazhdojë izolimi.

"Provimet do të mbahen, e vetmja arsye pse nuk do të mbaheshin provimet është nëse do të qëndrojmë të izoluar deri në qershor apo korrik. Kjo nuk e besoj se ndodhë, por nëse ndodh do të marrim një vendim tjetër. Deri atëherë duhet të llogarisim që provimet kombëtare do të ndodhin.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Alb003/04/2020 09:54

Nga menyra si flet kjo zonja tregon se nuk po ndjek si po zhvillohen ngjarjetne gjithe Europen,Rilindja premtoi :"se ka ministra special teper te pergatitur ,me disa gjuhe te huaja". Me sa duket kjo zonja di te lexoje vetem ne gjuhen e bojaxhiut dhe lajmet e tij ne faxebook. Ja si po e mendon Anglia ecourine e shkollave dhe universiteteve pas epidemise. Te gjithe nxenesit e shkolles se mesme ne bMreterine e Bashkuar (UK) konsiderohen se e kane perfunduar vitin shkollor ,ndersa studentet e universiteteve bazu ne detyrat e kursit te perfunduara deri para epidemise do te marin nje vleresim note. Gjithashtu te gjithe ata qe pretendojen per nota me te larta kane te drejte ne vitin e ardhshem shkollor te hyjne ne provim per korigjim note. Vecantia ne Shqiperi eshte matura cka per ata nxiret nota mesatare per 3 vite , deri para epdemise.Asnje note shtese nga mesimet ne line pasi atehere jepet mundesia per nje korupsion note nga mesiesit.Mbi bazen bazen e kesaj mesatareje saj u jepet e drejta te vazhdojne studimet e larta ne deget qe ata deshirojne. Ministriesha e bojaxhiut duhet te rise dukshem numrin e te drejatve te studimit ne universitetet shteterore. Vetem keshtu do te mundet te letesohet stresi ne kete brez te ri qe po ndeshet me nje epidemi globale ne kulmin e endrave te tyre per te vendosur cfare drejtimi do te zgjedhin per te ardhmen.

Shto koment

Denonco