Ja cili është Ambasadori Sam Browback, i ftuari special i Presidentit Meta në Tiranë

Ja cili është Ambasadori Sam Browback, i ftuari special i Presidentit Meta në Tiranë

16:13, 17/11/2019

Presidenti Ilir Meta priti sot të emëruarin e posaçëm të Presidenti amerikan Donald Trump për fetë dhe lirinë e besimit në botë, Ambasadorin Sam Browback. Ai ndodhet në vendin tonë me ftesë të veçantë të kreut të shtetit shqiptar për të marrë pjesë në Konferencën ndërkombëtare “Feja si instrument për paqen”. 

Kjo konferencë organizohet nga Presidenti i Republikës në bashkëpunim me Departamentit e Shtetit. 

Sam Browback u betua si Ambasador pe?r Lirine? Fetare Nde?rkombe?tare me? 1 shkurt 2018. Ai she?rbeu si Guvernator i Kanzasit nga viti 2011 deri me? 2018.

Me? pare? ai she?rbeu si Senator i Sh.B.A. (1996-2011) dhe si Pe?rfaqe?sues i Sh.B.A. ne? Dhome?n e Pe?rfaqe?suesve (1995-1996) pe?r Kanzasin.
Nde?rsa ishte ane?tar i Senatit, ai punoi ne? me?nyre? aktive pe?r c?e?shtjen e lirise? fetare ne? shume? vende dhe ishte nje? sponsor kryesor i Aktit Nde?rkombe?tar te? Lirise? Fetare te? vitit 1998. Ai gjithashtu she?rbeu si Sekretar i Bujqe?sise? pe?r Kanzasin (1986 - 1993) dhe ishte Bashke?pune?tor i Shte?pise? se? Bardhe? ne? Zyre?n e Sh.B.A.

Para she?rbimit te? tij publik, Ambasadori Sam Browback ishte nje? avokat privat ne? Kanzas dhe ligje?roi te? Drejte?n Bujqe?sore ne? Universitetin Shtete?ror te? Kanzasit, bashke?autor i dy librave mbi ke?te? teme?. Ai fitoi nje? B.S. nga Uni- versiteti Shtete?ror i Kanzasit dhe nje? J.D. nga Universiteti i Kanzasit. 

Konferenca ndërkombëtare, do të zhvillohet nesër në Tiranë nën kujdesin e Presidentit të Republikës në bashkërendim me Departamentin amerikan të Shtetit me pjesëmarrjen e disa krerë shtetesh dhe parlamentesh nga rajoni, drejtues të bashkësive fetare në vend dhe nga rajoni, teologë, studiues dhe mjaft personalitete, të cilët do të diskutojnë mbi këtë temë të rëndësishme të frymëzuar edhe shembulli unik i bashkëjetesës, harmonisë dhe tolerancës fetare në Shqipëri.

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco