Ja si ‘Venecia’ e ka fshire fjalinë e Opinionit Paraprak qe Presidenti Meta tejkaloi kompetencat

Ja si ‘Venecia’ e ka fshire fjalinë e Opinionit Paraprak qe Presidenti Meta tejkaloi kompetencat

14:40, 14/10/2019

Ditën e sotme, Komisioni i Venecias publikoi dokumentin zyrtar për 30 qershorin kur shprehet qartë se Presidenti i Republikës, Ilir Meta nuk ka bërë shkelje kushtetuese dhe për pasojë nuk mund të shkarkohet.

Dokumenti përfundimtar ka ndryshime thelbësore nga dokumenti i mëparshëm që u publikua pa lejen e Venecias nga Partia Socialiste.

Në opinionin zyrtar është hequr pjesa që fliste për ‘tejkalim kompetencash’ nga ana e kreu të shtetit shqiptar me shtyrjen e datës së zgjedhjeve.

Në foton më poshtë shihen frazat e hequra në dokumentin zyrtar.

PIKA 99 ISHTE

99. Ndaj, Presidenti tejkaloi kompetencat e tij sipas Kushtetutës së pari duke anuluar, më pas duke shtyrë zgjedhjet lokale. I mbetet Parlamentit dhe në fund Gjykatës Kushtetuese të përcaktojë nëse kjo mund të konsiderohet ‘shkelje serioze’, e cila do i hapte rrugën shkarkimit të Presidentit.

PIKA 99 ËSHTË

99. I mbetet Parlamentit dhe në fund Gjykatës Kushtetuese të përcaktojë nëse anulimi dhe më pas shtyrja e zgjedhjeve konsiderohet shkelje e Kushtetutës dhe nëse shkelja i përket një natyre serioze, e cila do mund të lejonte shkarkim të Presidentit.

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco