Cardi B mund të ketë telashe të mëdha ligjore se veshi këtë kostum për Halloween

Cardi B mund të ketë telashe të mëdha ligjore se veshi këtë kostum për Halloween

08:48, 30/11/2022

Halloween është e gjitha argëtuese derisa të harroni të vlerësoni artistin, puna e të cilit frymëzoi kostumin tuaj. Sikur të mos përfshihet mjaftueshëm në beteja ligjore, reperja Cardi B e gjen veten në një përballje të diskutueshme me ekipin ligjor që përfaqëson artistin aleXsandro Palombo.

Në festimin e Halloween, reperja “WAP” postoi një foto të saj në Instagram e veshur si Marge Simpson e TV me një fustan të frymëzuar nga stilisti Thierry Mugler. Cardi i ngjan personazhit të animuar nga vepra artistike e Palombo 2013 “Marge Simpson Style Icon”.

“Cardi B dhe bashkëpunëtorët e saj kanë përdorur veprën time të artit pa asnjë autorizim, duke e poshtëruar kuptimin e saj origjinal dhe vetëm për të përforcuar imazhin e tyre me një qëllim të qartë tregtar që nuk ka të bëjë fare me atë rrugë të ndërgjegjësimit shoqëror që ka karakterizuar gjithmonë veprat e mia,” tha Palombo. në një deklaratë. “E nderuar zonja Cardi B, bazuar në arsyetimin tuaj, a duhet ta shkarkojnë të gjithë ilegalisht muzikën tuaj?”

Avokati i pronësisë intelektuale, Claudio Volpi, ka lëshuar një deklaratë për Artnet ku dënon reperin “Bodak Yellow”. “Cardi B ka përvetësuar në mënyrë të paligjshme punën e aleXsandro Palombo për qëllime të thjeshta biznesi, në kundërshtim me rregullat më elementare për të drejtat e autorit dhe politikat e Instagramit, me rreziqe serioze si pasojë, si të kompensimit ashtu edhe të diskreditimit për imazhin e saj publik,” tha Volpi në një deklaratë.

Sipas Yahoo, një padi nuk është ngritur ende, por Volpi dërgoi një njoftim zyrtar te Craig Kallman, kryetar i Atlantic Records, fotografi Jora Frantzis dhe Kollin Carter, stilist i Cardi. Avokati dhe artistja po kërkojnë që reperja “Up” dhe ekipi i saj “të ‘korrigjojnë’ postimin fillestar në Instagram brenda shtatë ditëve nga marrja” dhe kanë “kërcënuar se do të kërkojnë kompensim për Palombo përveç padisë, nëse ata nuk respektojnë kërkesën.”

 
 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco