SYRI TV/ Shqipëria merr presidencën e radhës të MNRA

16:55, 28/09/2023
A+ Aa A-

Shqipëria merr presidencën e radhës së Rrjetit Mesdhetar të Enteve Rregullatore. Asambleja Plenare e 22-të u zhvillua në vendin tonë, ku u bë dorëzimi i Presidencës së radhës tek Kryetarja e AMA-s, Armela Krasniqi. Në këtë takim të nivelit të lartë, me praninë e krerëve të enteve rregullatore të vendeve anëtare të MNRA, u diskutua mbi çështje të rëndësishme lidhur me sfidat që përballet mjedisi mediatik.

SYRI TV

Shqipëria mirëpret për herë të parë zhvillimin e Asamblesë Plenare të 22-të të Rrjetit Mesdhetar të Autoriteteve Rregullatore. Në këtë takim pas votimit të bërë nga vendet anëtare, u bë dorëzimi i Presidencës së radhës nga përfaqësuesi i Entit Rregullator Kroat, Josip Popovic, tek Kryetarja e AMA-s, Armela Krasniqi e cila deri tani mbante postin e zv/presidentes.

Gjatë fjalës së saj, kryetarja e AMA, Armela Krasniqi bëri një prezantim mbi punën e Entit Rregullator të tregut audio dhe audioviziv në Shqipëri dhe nismat që synojnë përshtatjen me realitetet e reja të tregut mediatik.

I pranishëm ishte edhe presidenti i ERGA-s Itali, Giacomo Lasorella, i cili vuri theksin në prioritetin e të drejtave të përdoruesve të mediave.

Drejtorja e Politikave Publike dhe zv. Kryetarja e Çështjeve të BE-së në Facebook, Marisa Jimenez Martin u ndal në forcimin e bashkëpunimit me rregullatorët, për të shmangur dezinformimin.

Në këtë takim të nivelit të lartë, me praninë e krerëve të enteve rregullatore të vendeve anëtare të MNRA, u diskutua mbi çështje të rëndësishme lidhur me sfidat që përballet mjedisi mediatik.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco