Lajmi i fundit

DASH: Nuk mund të barazohet vrasja e policit në Kosovë me atë të sulmuesve

Përdhunuan dhe vranë studenten, dënohen me burgim të përjetshëm shqiptari dhe greku

Përdhunuan dhe vranë studenten, dënohen me burgim të përjetshëm shqiptari dhe greku

11:49, 19/09/2023
A+ Aa A-

Një 26-vjeçar dhe bashkëpunëtori i tij 24-vjeçar me origjinë shqiptare u dënuan me burgim të përjetshëm për vrasjen dhe përdhunimin e Eleni Topaloudi.

26-vjeçari Roditis dhe i bashkëakuzuari me origjinë shqiptare u dënuan njëzëri me burgim të përjetshëm për krimet e vrasjes me dashje dhe përdhunimi në grup i studentes. Gjykata e Apelit nuk njohu asnjë lehtësim për ta, raportojnë mediat greke.

Gjatë seancës, prokurorja Eleni Kovtaktsi propozoi që të absorbohen arsyet e ankimit të paraqitura nga 26-vjeçari Roditis dhe i bashkëpandehuri i tij 24-vjeçar, duke theksuar se dënimi i Gjykatës së Apelit ka një specifikë dhe arsyetimi i detajuar siç kërkohet nga Kushtetuta dhe ligji.

Dy të dënuarit argumentuan ndër të tjera se gjatë gjykimit të tyre në Gjykatën e Apelit është cenuar prezumimi i pafajësisë së tyre, pasi nuk kanë pasur një gjykim të drejtë, por edhe për shkak të publicitetit të madh që kishte marrë çështja. Ata gjithashtu argumentuan se provat serioze nuk u morën parasysh nga gjykata dhe së fundi faktorët lehtësues nuk u njohën.

Prokuroja tha se “gjyqtarët nuk ndikohen nga publikimet, ata vendosin sipas Kushtetutës dhe ligjeve”.

Avokatët e dy të dënuarve kanë mbështetur në detaje arsyet e ankimit të përfshira në kërkesën e tyre dhe kanë kërkuar prishjen e vendimit të Gjykatës së Apelit. Tashmë pritet vendimi i Departamentit të 6-të Penal të Gjykatës së Lartë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco