Ramës i duhet treguar se jo të gjithë mbjellin kanabis dhe e shesin votën!

Ramës i duhet treguar se jo të gjithë mbjellin kanabis dhe e shesin votën!

Nga Kim Mehmeti - 30/06/2022

Kur një shoqëri i afrohet pikës më të rrezikshme të saj – mosndjeshmërisë ndaj fatit të vet kolektiv dhe ndaj përbuzjes që ia bëjnë pushtetarët dhe të pasurit - kur një vend bie në duart e krimit dhe hajdutërisë, kur gjithë idealet e një populli bëhen pjesë e cirkut politik, kur tradita dhe kultura e një kombi bëhen shtrat ku bëjnë gjumë pushtetarët, ajo tregon se ai popull ka elita të sëmura nga sëmundja ‘vdekjeprurëse’ – nga paturpësia!

Nga kjo sëmundje, kryesisht, vuajnë ata që shikojnë vetëm sofrën e ‘mbretit’, nga e cila ushqehen, e jo edhe atë që ndodh rreth tyre, kjo sëmundje përhapet kur shoqëritë ndjehen të lodhur nga vetvetja, kur shuhen shpresat se diçka mund të ndryshojë dhe kur ata që duhet t’u prijnë ndryshimeve, mbeten me kokën e zhytur në grazhdin e pushtetit.

Dhe ne jetojmë në kohë kur të duket se gjithë shqiptarinë e ka pushtuar një lodhje e frikshme, e cila atë e bënë të pandjeshme edhe ndaj rrënimit të Tetarit Kombëtar, edhe ndaj Ballkanit të Hapur me shqiptarinë, të cilën do e bashkojë Beogradi, ndaj paturpësisë së pushtetarëve shqiptarë që më shumë brengosen si t’ua shpërlajnë duart e përgjakura kriminelëve serb se sa ku prehen viktimat e pagjetura shqiptare nga Kosova. 

Po pra, kur idealet e një kombi nuk kanë ku të mbështeten, mosndjeshmëria e popullit ndaj fatit të vet kolektiv bëhet sëmundje ‘vdekjeprurëse’. Dhe kjo sëmundje popullit në fillim ia ‘merr’ rininë, duke e degdisur atë anëve të botës, pastaj, ua merr aftësinë e të folurit atyre që në mos më shumë, Kryeministrit të Shqipërisë do duhej t’i thoshin: Zotëri, mos pandeh se çdoherë e çdokund më me ndikim janë prodhuesit e hashashit dhe se do mund t'i shpërlash mëkatet me paratë e pasanikëve që sot t’i blejnë votat!

Por për fat të keq askush nuk thotë asgjë dhe shumica e të ‘urtëve’ tanë heshtin. Flasin vetëm ata që e adhurojnë Piktorin dhe e urrejnë Kryeministrin e Kosovës. Pra ata që e duan helmin politik që i asgjëson gjitha idealet dhe shpresat e shqiptarisë, që ia merr ‘frymën’ frymës që solli Lëvizja Vetëvendosje në Kosovë, frymë që do mund ta pastrojë shqiptarinë nga ‘Rilindësit’ që e kriminalizuan Shqipërinë dhe nga ata që ia dolën ta çlirojnë Kosovën nga të huajt, por jo edhe ta mbrojnë atë nga grykësia e tyre për pushtet dhe nga tregtari që bartnin në vetvete.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

MANI USA30/06/2022 22:37

RAMES DUHEJ TREGUAR SE JO TË GJITHË MBJELLIN KANABIS E SHESIN VOTËN!"
DRAMES DRUHEJ SHTRENGUAR SE JO GJITHË PJELLIN KANAKIRIZË, PRESIN NOTËN!!
SIKUR NJË SHEMBULL NË USA: KUR NJË NARKOMEN SI TËRBUAR, KISHTE MBYTUR E
MSAKRUAR FËMIJËT DHE GRUAN E VETË DHE, PARA GJYKATËS BUZËQESHTE QË PO
THONTE SE, ME QELLIM KA VRARË E MASAKRUAR FEMIJË E GRUA QE MOS MBUSHËN
ME MEKATE TË MJERA, MORE DJERA NË KËTE BOTË SA MRIZORE OU, KAQ KRIZORE!!
DHE, GJKYKATËSI TERHOQI VREJTJEN SE;- SHIQONE ÇFARË MONSTRUMI I TËRBUAR
QË KA MASAKRUAR FËMIJË DHE GUA E NDIHEJ KRENAR!!" PO, EDHE KRYEMINSTRI
I SHQIPËRISË SI NARKOMEN OR HARRKO KREN; QË PA VETËDIJE A ME VETËDIJE DO
MUND TË NA SHFARROSË DHE ÇRRANOSË EDHE VARROSË PËRSE GJALLI OH, QË NA
KALLI, SI SERVIL ME GJAKPIRËSA, PRAGSHIRËSA; RUSO SERBO GREKO TURKO AUH,
JUGOSLLAVË; HEEEJ PUSO VERBO FERRKO FURKO TGOSHKAVE!! O, NGA MANI USA

Shto koment

Denonco