Shqipëria në errësirën e krizës

Shqipëria në errësirën e krizës

Nga Jorida Tabaku - 02/06/2020

Shqipëria sot është në krizë. Në krizë konsumi, krizë investimesh, krizë mbylljesh masive biznesesh, në krizë besimi në ekonomi.

Ka disa arsye se pse ne sot po vuajmë pandeminë më shumë se shumë vende te tjera dhe pse 50% e shqiptarëve parashikohen të jenë të varfër. Së pari niveli i ulët i ndihmës ekonomike që rezervoi qeveria shqiptare për qytetarët e saj.

Kjo ndihmë sipas FMN rezulton të jetë realisht 0.86% e PBB-së dhe është më e vogla në rajon. Së dyti, varësia e ekonomisë shqiptare nga eksporti i cili ka rënë me 44% këto muaj dhe pritet të bie edhe më shumë. Së fundi, vendi jonë ka një varësi nga turizmi i cili pritet të goditet minimalisht me 5 pikë përqindje.

Tani për çdo shqiptar kriza është e dukshme dhe e prekshme. Bizneset po mbyllen përditë, vendet e punës po humbasin ndërsa askush nga qeveria që pretendon se merr vesh nga ekonomia nuk flet. Të vetmit që flasin janë ato që kanë marrë përsipër t’i shtrydhin shqiptarët për të nxjerrë milionat e eurove për PPP.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Selman Dervishi-Mani,USA.poet02/06/2020 21:08

HEU,SHQIPËRIA NË ERRËSIRËN E KRIZËS;EU,SHTIPEGRIA NË FERRZIRËN E MRIZËS!
SHQIP SHQIPTARIA NË FERRKRATËN E FERRIT;SHKRIP SHKRIPKAVRRIA NË TERRN-
GRATËN E TERRIT;ASNJË DRITË NË FUND TUNELIT;ASNJË PRITË QË TUND BURGELIT;
BURGU I BURGUT BURGOSJE;FURKU U FURKUT TRUNGSOSJE;TURPI I TURPIT TERË
KËTA FAQEZINJ;THURPI I THURPI GRER HATA PLAQEGRINJ;SI FERRA KAQE;SI,TERRA
PLAÇE;KAÇE PLOT PËRPLOT FERRA;PLAÇE LOT PËRLOT TERRA;FERRA KATANDISJE;
TERRA BATAKRISJE;TERË NDARË,PËRÇARË;TË PËRLARË,VRER VRARË;NË T'SHTATA,
MË TËRË ASHTA,AH,NË RRASHTA,MË VRAZHDA;DUKE HUMBUR,KUKE SHKRUMBUR,A
EDHE KËTE TROHË,MOHE,SHQIPËRI LONDINEZË-SHTIPEGRI HORDHIKREZE;PORSI O
HORRZI,DHE KOSOVË AHTISARI,AH,HORRPROVË ATI VARRI;QË NA VARROSI,OH,NA
MARROSI,NA ÇFARROSI,NA ÇRRANOSI;PËR SË GJALLI.QË NA KALLI,TIM E FLAKË OH,
SHTRIGA,MË E LIGA,PLAKË,SHLAKË;QË NUK NGOPËN,AS KOPËN,MBI 80% A KËRKON
TENTON, 100% TERË VËLLAZËRO RIHIRO FARË SHKRIPKAVRRINË,OUUUH OR,GJERË
PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARINË;AHIII,MBARË SHQIPTARINË!!.T'FALA MANI,USA.

Shto koment

Denonco