Revoltohen policët italianë: Na keni blerë maska rozë, po na dëmtoni imazhin

Revoltohen policët italianë: Na keni blerë maska rozë, po na dëmtoni imazhin

12:48, 14/01/2022
A+ Aa A-

Kohët e fundit policët e komisariateve të ndryshme në Itali po marrin furnizime me maska rozë FFP2 për t’u mbrojtur nga COVID-19 dhe sindikata e policisë (SAP) është kundër.

Sipas SAP, këto janë në fakt pajisje mbrojtëse ‘të pahijshme’ pasi ngjyra ‘është e çuditshme në krahasim me uniformën dhe rrezikon të dëmtojë imazhin e institucionit’, dhe kërkon ndërhyrjen e shefit të policisë për marrjen e maskave ‘në përputhje me uniformat e policisë’.

‘Me këtë maskë – i shkruan SAP shefit të policisë, prefektit Lamberto Giannini – ne sjellim në vëmendje furnizimin e pazakontë të maskave rozë FFP2 që po ndodh në stacione të shumta policie duke përfshirë Pavian, Varesen, Ferraran, Syracuse dhe Venecian. Nuk dihen arsyet e blerjeve të maskave të një ngjyre që duken të papërshtatshme për administratën tonë dhe vendimi për miratimin e kësaj blerjeje ngre hutim’.

Sipas sindikatës, gati dy vjet pas fillimit të pandemisë ‘është e vështirë të imagjinohen vështirësi në blerjen e pajisjeve mbrojtëse personale, e cila, siç dihet, përfaqëson një nga mjetet kryesore që synon luftimin e përhapjes së virusit.

Është gjithashtu e qartë se rëndësia e funksioneve që kryen policia e shtetit kërkon që administrata të ruajë dinjitetin e operatorëve të saj, duke shmangur që ata të urdhërohen të kryejnë veprimtari institucionale me mjete mbrojtëse të një ngjyre të çuditshme në krahasim me uniformën dhe rrezikon të dëmtojë imazhin e Institucionit’.

Ndër të tjera, vë në dukje Sap, në vitin 2019 ‘shefi i atëhershëm i policisë kishte paralajmëruar anëtarët e policisë së shtetit që të shmangnin përdorimin e veshjeve që nuk përputhen me uniformën, të cilat mund të cenonin dinjitetin e institucionit’. Për këtë sindikata kërkon ‘veprim të menjëhershëm për të siguruar që kolegët të punojnë me maska të një ngjyre të ndryshme (e bardhë, blu, blu apo e zezë) dhe në çdo rast në përputhje me uniformën e policisë së shtetit, duke shmangur pajisje të ngjyrave të tjera apo me dekoracione që konsiderohen absolutisht të papërshtatshme, veçanërisht nëse blihen dhe furnizohen nga Administrata’.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco