63 vite më parë në teatrin Migjeni, 'Tirani i Padovës'

63 vite më parë në teatrin Migjeni, 'Tirani i Padovës'

09:55, 20/05/2020

63 vite më parë, me 27 mars 1957, iu paraqit spektatorit shkodran premiera e re " Tirani i Padovës".

Autor : Viktor Hygo.
Regjia: Lec Shllaku.
Skenograf: Lec Fishta.
Inspektor skene: Zef Jubani.

Interpretuan:
Engjull Malipieri - Prenk Lkunda.
Katerina Bragadini - Antonjeta Fishta.
Tisbe - Vitore Nino.
Rodolfi - Lec Bushati.
Omodei - Zef Jubani.
Anafest Galeofa - Paulin Lacaj .
Dafne - Vjoleta Pema Sekuj.
Rregjinela - Klotilde Haxhi Shantoja.
Dekani i Shen Antonit - Ndrek Prela.
Troili- Hasan Smaja.
Nji roje - Lec Ndreka.

Kostumet: Zina Ashta. Mobiljer: Kol Lufi. Marangon: Lec Prendi. Ndriçimet: Sabah Prizreni. Sufler : Leo Prela. Punëtore skene: Maliq Sejdini, Hivzi Kotrri.

Shfaqja u dha 39 herë.

Spektatorë: 13.200.

Data 23.11. 1958 shënohet si shfaqja e fundit e kësaj vepre dhe dalja e fundit në skenë e "Artistit të Popullit" Zef Jubani. Ai pas një jave ndahet nga jeta nga një atak kardiak.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco