Manastiri i Shën Prodhromit, Voskopojë, Korçë

Manastiri i Shën Prodhromit, Voskopojë, Korçë

14:45, 25/06/2019

Vendodhja: Voskopojë , Korçë
Datimi: Viti 1632 
Status: Monument Kulture, kategoria I

Manastiri i Shën Prodhromit është ndërtuar në një pozitë natyrore piktoreske. Ndërtimi i kishës së Manastirit është realizuar në harkun kohor që përfshin vitet 1632 – 1634, ndërsa pikturimi i saj ka përfunduar në vitin 1659 , që mendohet se është vepër e murgut Andoni i Shipckës.

Kisha e Manastirit të Shën Prodhromit është e tipit në formë kryqi me kupolë, triabsidale. Ajo përbëhet nga naosi, ambienti i altarit dhe narteksi, i shtuar në një kohë më të vonë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco