Ups, një manual kundër gënjeshtarëve! Shtatë shenja që tregojnë se një person po ju gënjen

Ups, një manual kundër gënjeshtarëve! Shtatë shenja që tregojnë se një person po ju gënjen

17:37, 09/05/2022
A+ Aa A-

A keni dyshuar ndonjëherë se dikush po ju gënjen, por nuk keni qenë të sigurt? 

Një psikolog ka zbuluar shtatë shenja delikate për t'u kujdesur që do t'ju ndihmojnë të zbuloni të vërtetën.

Kontakti me sy

Sipas saj, gënjeshtarët shpesh do të mbajnë kontakt të tepruar me sy kur përpiqen t'ju bëjnë të besoni një gënjeshtër.

 Ai thotë se kontaktin me sy me njerëzit e mbajmë maksimumi tre deri në pesë sekonda, dhe çdo gjë më e gjatë është e rezervuar për ata me të cilët jemi thellësisht të lidhur, si partneri romantik apo familjar.

Rritja e pulsit

Psikologu thotë se frekuenca në të cilën njerëzit ju genjejnë do të rritet edhe kur thonë gënjeshtra.

 Ai vëren se mund të jetë deri në dy deri në tre herë më shumë në minutë.

Barrierat fizike

Njerëzit që gënjejnë gjithashtu priren të krijojnë një pengesë fizike midis tyre dhe personit që po gënjejnë.

Kjo mund të ndodhë në forma të ndryshme, me disa që zgjedhin të përdorin dorën e tyre si pengesë dhe disa zgjedhin artikuj si një filxhan kafe.

 Psikologu thotë gjithashtu se disa gënjeshtarë pa e ditur e anojnë trupin e tyre sa më larg nga personi që gënjejnë.

Shmangia e pyetjeve

Gënjeshtarët zakonisht përdorin një strategji të njohur si 'diversion gjuhësor', siç thotë psikologu.

Ai shpjegon se është veçanërisht i popullarizuar nga politikanët dhe u referohet njerëzve që qëllimisht shmangin pyetjet që u bëhen. 

Në vend të kësaj, ata priren të panikohen duke iu përgjigjur një pyetjeje krejtësisht të ndryshme.

Ndryshon toni i zërit

Është e rëndësishme të merret parasysh mënyra se si thuhet diçka, sepse një ndryshim i tonit mund të paralajmërojë se një person po shpik diçka. 

Zëri i tyre, sipas psikologes, ka tendencë të ngrihet ose të çirret kur janë nën presion, gjë që është shenjë se janë nën stres për shkak të gënjeshtrës.

Përsëritja e pyetjeve

Një tjetër shenjë e mrekullueshme është kur dikush përsërit atë që keni kërkuar. 

Njerëzit e bëjnë këtë sepse u jep atyre më shumë kohë për të mbledhur një përgjigje. 

Një person që nuk gënjen do të përgjigjej menjëherë sepse nuk i duhet kohë të mendojë se çfarë do të përgjigjet dhe në çfarë mënyre.

Çngjyrosje e fytyrës

Një ndryshim në ngjyrën e fytyrës së dikujt mund të jetë gjithashtu një shenjë e mirë se dikush po ju gënjen. 

Ndryshimet emocionale lidhen me stresin, kështu që kur dikush ndihet nën presion, gjaku mund të tërhiqet nga fytyra e tij, gjë që rezulton në zbehje.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco