Pandemia/ Virologu i famshëm: Na duhet një mbyllje e re në Krishtlindje

Pandemia/ Virologu i famshëm: Na duhet një mbyllje e re në Krishtlindje

12:23, 14/10/2020

Një ndër virologët më të mirë të Italisë, Andrea Crisanti, hedh hipotezën e frikshme të një mbylljeje të re të popullsisë në fund të vitit.

“Unë mendoj se një mbyllje e re në Krishtlindje është një gjë që shkon me logjikën e asaj që po jetojmë: mund të rivendosim sistemin anticovid në gjendje normale, të ulim transmetimin e virusit tek popullata dhe të rrisim gjurmimin e kontakteve. Kështu siç jemi, sistemi është i rrëzuar dhe jofunksional”, shpjegon virologu i Universitetit të Padovës, duke përmendur shembullin e Britanisë së Madhe e cila vendosi të bllokohet gjatë pushimeve të shkollës.

“Ndikimi që do të kenë masat e miratuara nga Qeveria italiane do të dihet brenda dy javësh. Ato janë masa të arsyeshme që kanë ndikim në cilësinë e jetës, mendoj se duhet të përqendrohemi në aftësinë që kemi për të bllokuar transmetimin e virusit në territor”. Pastaj jep një shembull: “Në Veneto kemi pasur 366 raste dhe 360 ??izolime, secili rast gjeneron të paktën 10-15 infektime të reja, kështu që do të kishim të paktën 5 mijë njerëz në izolim”.

Sipas profesorit “sistemi është shembur, ndërsa rastet janë rritur, aftësia për të kontaktuar gjurmimin zvogëlohet dhe ne hyjmë në një rreth vicioz që rrit transmetimin e virusit “. Crisanti paralajmëron për rreziqet e fundit të fundit të epidemisë. “Më shumë sesa masa mbi sjelljen, është e nevojshme të ndalet virusi: në 15 ditët e ardhshme nuk do të doja ta gjeja veten duke diskutuar për 10-12 mijë raste në ditë “, thotë ai.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco