Ekspertët zbulojnë: ‘Pushimet na sjellin stres’

Ekspertët zbulojnë: ‘Pushimet na sjellin stres’

14:30, 11/08/2020

Një mendim i përgjithshëm thotë se pushimet janë një mënyrë që njerëzit përdorin për tu relaksuar dhe harruar stresin e jetës së përditshme.

Por në të vërtetë një pjesë e madhe e njerëzve i përdor ato për tu marrë me më shumë punë.

Sipas një studimi të tanishëm, rreth gjysma e njerëzve e bën këtë, pavarësisht se mund të duket e pabesueshme.

Ky trend u identifikuar fillimisht nga Cary Cooper, profesor psikologjie dhe shëndeti në Manchester University, në 2014.

Duke bërë një studim mbi stresin ai zbuloi se oficerët e policisë i përdornin pushimet për tu marrë me punë shkresash.

Profesori zbuloi se 59% e njerëzve e bëjnë këtë gjë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco