FOTO/Trans-humanët, brezi ndërmjet njeriut dhe robotit

FOTO/Trans-humanët, brezi ndërmjet njeriut dhe robotit

11:12, 01/06/2020
Me avancimin e bioteknologjisë, ndryshojnë dhe konceptet tona mbi të qënit humanë.
Sot ne mundemi të ndryshojmë trupat tanë në mënyra që më parë ishte e paimagjinueshme. Qoftë duke futur mikrochipe në trup, duke vendosur proteza apo duke dizajnuar shqisa të reja, është krijuar një 'brez' i ri njerëzish që njihen me emrin 'trans-humanë'.
Trans-humanët kërkojnë të përmirësojnë biologjinë e tyre duke zhvilluar trupin me anë të teknologjisë. Ata besojnë se kushtet tona naturale na kufizojnë eksperiencën në botë dhe se me anë të shkencës mund të përmirësojnë aftësitë tona.
Fotografi David Vintiner ka zgjedhur ta fotografojë këtë brez të ri, për të vënë në pah aspektin estetik të tyre.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco