Fotot legjendare: Kush janë fotografët dhe çfarë aparate përdorën?

Fotot legjendare: Kush janë fotografët dhe çfarë aparate përdorën?

14:38, 22/07/2019

Ekziston shprehja sipas së cilës një foto vlen sa një mijë fjalë. Megjithatë, disa fotografi kanë vlerë të paktën një milionë lekë.

Jemi duke folur për fotografitë që pothuajse të gjithë i njohin dhe që përgjithmonë do të jenë të ngulitura në historinë tonë të përbashkët.

Edhe pse këto foto legjendare mund të njihen nga të gjithë, shumë pak njerëz njohin njerëzit dhe autorët që fshihen pas tyre.

Edhe më pak dihen për aparatet që u përdorën për të bërë historinë.

Më poshtë një koleksion fotografish të cilat tregojnë për fotografët dhe për aparatet e përdorura për realizimin e këtyre fotove historike.

 

Lyle Owerko, 2001 / Fuji 645zi

Image

Jeff Widener, 1989 / Nikon Fe2Image

William Anders, 1968 / Modifikuar Hasselblad 500 ElImage

Malcolm Browne, 1963 / PetriImage

Sam Shere, 1937 / Speed ??GraphicImage

Stanley Forman, 1975 / Nikon FImage

Nick Ut, 1972 / Leica M3Image

Alfred Eisenstaedt, 1945 / Leica IiiaImage

Yevgeny Khaldei, 1945 / Leica IiiImage@boredpanda.com/ f.h-SYRI.NET

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco