Shpata e gjetur 30 vjet më parë është e një ushtari templar

Shpata e gjetur 30 vjet më parë është e një ushtari templar

15:30, 21/06/2019

Një shpatë e zbuluar 30 vjet më parë në shpellat misterioze të Shropshire-it Caynton është identifikuar si një armë e çmuar e shekullit të 13-të që potencialisht i përket një anëtari të Templarëve të Knights.

Mark Laëton e gjeti thikën e ndryshkur në dhomat nëntokësore të bëra pranë Beckbury në fund të viteve 1980, duke e marrë atë pastaj me vete në shtëpi dhe duke e mbajtur në shtëpinë e tij.

Ai e zbuloi origjinën e vërtetë të këtij objekti, kur vendosi ta dërgonte atë në ankandet lokale për ta vlerësuar.

Z. Laëton tha për zbulimin e tij: 'Po mësoja në një shkollë rezidenciale lokale në atë kohë dhe mora shpatën në punëtorinë time për t’ua treguar djemve. E lashë atë gjatë natës dhe stafi im u kujdes plotësisht për ta pastruar atë dhe në mëngjes ishte një surprizë e bukur vërtet’.

‘Pastaj e mora këtë armë dhe e lashë në dritaren e shtëpisë sime për një kohë të gjatë derisa një ditë vendosa ta shpie atë për një kontroll për të parë se çfarë historie ka dhe kujt epoke i përkiste’.

Por nga analiza që iu bë nga ekspertët e muzeumeve kësaj shpate u arrit në përfundimin se bëhet fjalë për një armë e cila iu përket templarëve të lashtë dhe madje me shumë mundësi është përdorur nga një ushtar i tillë gjatë betejave.

Ata besojnë se kjo shpatë ka të gjitha karakteristikat e nevojshme të një shpate të shekullit të 13-të.

Marrë nga: dailymail.co.uk-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco