Pse kaq shumë gra të zgjuara dhe të bukura qëndrojnë beqare për vite me radhë?!

Pse kaq shumë gra të zgjuara dhe të bukura qëndrojnë beqare për vite me radhë?!

13:43, 29/10/2020
A+ Aa A-

Ju ndoshta e keni pyetur shoqen tuaj kaq shumë herë, pse ajo është beqare dhe nuk krijon një familje. 

Ajo mund të bëjë shaka rreth kësaj teme, por rrënjët e problemit janë shumë më të thella.

Gjithnjë e më shumë, vajzat e bukura dhe të zgjuara preferojnë të mos jenë në marrëdhënie. 

Rreth 50.2 përqind e amerikanëve janë beqare, që është afërsisht 124.6 milion njerëz, dhe ka më shumë beqare se të martuara në SH.B.A.

 Por pse po ndodh kjo?

1. Gratë moderne janë të pavarura

Image

Gratë kanë luftuar për të drejtat e tyre dhe po ndryshojnë botën. 

Gjithnjë e më shumë gra marrin punë të barabarta ose më të mira se burrat dhe bëhen të pavarura. 

Ata nuk kanë nevojë t'u kërkojnë më burra ndihmë për punën fizike, sepse ata thjesht mund të telefonojnë një shërbim dhe të paguajnë para. 

Dhe ndonjëherë është më shpejt sesa të presësh që burri yt të rregullojë një problem.

2. Gratë kanë filluar të respektojnë më shumë lirinë dhe kohën e lirë

Image

Deri tani, në vend që të gatuajnë në shtëpi për një burrë dhe disa fëmijë pas punës në zyrë, gratë thjesht preferojnë ta  kalojna kohë me veten  . 

3. Gratë po bëhen më të qëndrueshme emocionalisht

Image

Në krahasim me vite më parë gratë janë bërë më të forta, më të qëndrueshme emocionalisht dhe më të arsimuara. 

Bota moderne u jep atyre afërsisht të njëjtat mundësi si djemtë. 

Kjo ndikon në psikologjinë e tyre.

4. Gratë moderne filluan të pëlqejnë marrëdhëniet alternative

Image

Në ditët e sotme nuk kemi frikë të tregojmë preferencat  tona në marrëdhënie.

Ne mund të jetojmë siç e gjykojmë të arsyeshme dhe askush nuk do të na gjykojë si më parë kur zgjedhim një partner të së njëjtës gjini ose kemi një marrëdhënie të lirë. 

Padyshim, kjo çon që njerëzit të mos martohen dhe thjesht të jetojnë së bashku.

5. Gratë moderne kanë standarde shumë të larta

Image

Kur fitoni vetë paratë tuaja, keni një diplomë ose 2, kujdeseni për pamjen tuaj dhe zhvilloheni në fusha të tjera, ju prisni një burrë që nuk do t'ju sjellë në një nivel më të ulët të jetës tuaj. 

Ju nuk mund të pranoni një njeri që nuk i vlerëson përpjekjet tuaja . 

Nuk është  e mundur të pranoni standarte te ulëta, sepse ato nuk mund t'ju sjellin një jetë më të mirë. 

6. Burrat kanë më shumë frikë të takojnë gra të bukura dhe të zgjuara

Image

Kur burrat shohin një grua të bukur, të pavarur dhe të zgjuar, ata nuk janë aq entuiziastë për të bërë hapin e parë, sepse ata mendojnë se kjo grua e mahnitshme nuk mund të jetë beqare. 

Plus, askush nuk dëshiron të refuzohet. Dhe shumica e grave nuk do të hedhin kurrë hapin e parë, sepse ato tashmë bëjnë mjaft vetë në jetën e tyre .

7. Gratë moderne nuk besojnë më në përralla

Image

Niveli i besimit të një gruaje ndaj një burri është shumë më i ulët për shkak të standardeve moderne dhe epokës së konsumit. 

Askush nuk dëshiron të ketë një zemër të thyer, dhe sa histori kemi dëgjuar për gratë që tradhtohen? 

 

Burimi: Bright Side

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco