Fitimi brenda një minute i gjigantëve të teknologjisë, shifrat marramendëse të Apple dhe Amazon

Fitimi brenda një minute i gjigantëve të teknologjisë, shifrat marramendëse të Apple dhe Amazon

22:58, 07/10/2021

Kompanitë arritën një mesatare prej $373,606 në minutë, e cila është në të vërtetë më pak se tremujorin e mëparshëm.

Big Tech pati një vit të madh suksesi në 2020-ën, pasi pandemia nuk i ndaloi 7 kompanitë më të mëdha të teknologjisë të rriteshin në vlerën $3.4 trilionë në total vitin e kaluar.

Gjigandët e teknologjisë si Amazon dhe Apple postuan të ardhura rekord në muajt e fundit, ku dy kompanitë arritën mbi $100 miliardë në të ardhura tremujore për herë të parë në tremujorin e fundit të 2020. Në fakt, në rastin e Amazon, gjigandi i tregtisë elektronike xhiroi më shumë se $830,000 të ardhura për minutë në tremujorin e tij më të fundit.

CNBC pa raportet më të fundit tremujore të fitimeve që 7 prej markave më të mëdha në teknologji (Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Facebook, Tesla dhe Netflix) depozituan në SEC në javët e fundit dhe tregoi sa të ardhura ka bërë secili për çdo minutë në tre muajt e parë të 2021.

(Periudha kishte 90 ditë dhe 129,600 minuta, në tremujorin e parë të vitit 2021.)

Amazon: $837,330.25 për minutë

Apple: $691,234.57 për minutë

Alphabet: $426,805.56 për minutë

Microsoft: $321,805.56 për minutë

Facebook: $201,936.73 për minutë

Tesla: $80,162.04 për minutë

Netflix: $55,270.06 për minutë

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco