ISSH: Si të mbrohen shtatzënat dhe nënat e reja nga COVID-19

ISSH: Si të mbrohen shtatzënat dhe nënat e reja nga COVID-19

12:50, 06/04/2020

Instituti i Shëndetit Publik ka dhënë udhëzime sot se duhet të mbrohen në veçanti, gratë shtatzana nga koronavirusi. Po ashtu, edhe nënat e reja.

Sipas ISSH, kontakti i ngushtë e i hershëm, dhe ushqyerja ekskluzive me gji ndihmojnë në mirërritjen e foshnjës. Një grua me COVID-19 duhet të mbështetet për:
• ushqyerje të sigurt me gji
• mbajtjen e të porsalindurit të saj në kontakt të ngushtë trup më trup
• ndarjen e së njëjtës dhomë me fëmijën e saj

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco