SHBA: Sanksione të menjëhershme kundër Turqisë për blerjen e raketave S-400

SHBA: Sanksione të menjëhershme kundër Turqisë për blerjen e raketave S-400

09:19, 04/12/2020
A+ Aa A-

Projekt ligji i mbrojtjes në SHBA ka parashikuar vendosjen e menjëhershme të pesë sanksioneve kundër Turqisë për arsyen se ajo ka bashkëpunuar me Rusinë duke siguruar sistemin mbrojtës S-400.

"Blerja nga qeveria turke e sistemit të mbrojtjes ajrore S-400 nga Federata Ruse duke filluar në 12 korrik 2019, është një" transaksion i rëndësishëm "siç përshkruhet në nenin 231 të ligjit CAATSA… Jo më vonë se 30 ditë pas datës së miratimit të tij të këtij ligji (buxheti i mbrojtjes për 2021), presidenti duhet të vendosë pesë ose më shumë sanksione të përshkruara në nenin 235 të Aktit CAATSA në lidhje me çdo person që me vetëdije është angazhuar në blerjen e sistemit të mbrojtjes ajrore S-400 ", përmendur në mënyrë tipike.

Projekt-ligji përcakton që pas një viti presidenti mund të heqë sanksionet me kusht që të certifikojë komitetet përkatëse të kongresit që:

• qeveria turke dhe çdo person që vepron në emër të saj nuk kanë më sistemin e mbrojtjes ajrore S -400 ose një sistem që e ka pasuar atë.

• asnjë zyrtar i Federatës Ruse ose persona që veprojnë në emër të Qeverisë së Federatës Ruse ose sektorit të mbrojtjes të Federatës Ruse nuk do të operojë ose mirëmbajë ndonjë sistem të mbrojtjes ajrore S-400 ose sistem pasardhës brenda Turqisë.

• Presidenti ka marrë garanci të besueshme nga Qeveria e Turqisë se nuk do të përfshijë ose lejojë me dashje ndonjë të huaj të përfshihet në ndonjë aktivitet për rikuperimin e sistemit të mbrojtjes ajrore S-400 subjekt i sanksioneve në përputhje me nenin 231 të Aktit CAATSA.

Nga ana e tij, senatori Robert Menendez"Unë jam tepër krenar që ndihmova në sigurimin e një urdhri NDAA për të përmbushur atë që Presidenti Trump ka refuzuar të bëjë: deklaron zyrtarisht në emër të qeverisë amerikane se Turqia ka marrë mbrojtjen ruse," tha ai. Sistemet S-400 dhe për këtë arsye do të ndëshkohen sipas ligjit në fuqi ".

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco