A e dinit se një orë dore mund të jetë mbi 8 herë më pis se një tualet?

A e dinit se një orë dore mund të jetë mbi 8 herë më pis se një tualet?

15:11, 23/06/2019

Studime të reja të reja kanë zbuluar se orët mund të jetë deri në tetë herë më të pista edhe se një tualet nëse nuk pastohen në mënyrë të rregullt nga mbajtësit e tyre.

Disa kompani prodhuese orash kanë bërë një mori analizash për të parë se sa të ndotura mundt të jenë ato dhe se sa mikrobe mbartin mbi vete.

Studimi zbuloi se numri i baktereve dhe mykut në to ishte aq i lartë sa tre herë një tualet.

Një orë plastike madje ka rezultuar edhe deri në 8 herë më e ndotur se një tualet dhe shumë herë më e ndotur se një orë metalike. Ndaj edhe një orë dore duhet të sterilizohet të paktën një herë në muaj.

Ora më e ndotur është kjo më poshtë, 8,3 herë më tepër se një tualetImageImage

5,8 herë më e ndotur se një tualetImageImage

3,3 herë më e ndotur se një tualetImageImage

4,7 herë më  e ndotur...ImageImage

3,3 herë herë më  e ndotur...ImageImage 3,3 herë më e ndotur se një wc...ImageImage

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco