FOTO-VIDEO/ E trishtë, shkollat fetare detyrojnë mijëra djem të lypin rrugëve të Senegalit

FOTO-VIDEO/ E trishtë, shkollat fetare detyrojnë mijëra djem të lypin rrugëve të Senegalit

17:54, 08/11/2019

Në qytetin e mrekullueshëm të Saint Louis, Senegal, gjashtë djem të rinj zgjohen herët, pasi ata nuk kanë ushqim, kështu që do ta kalojnë mëngjesin duke shkuar derë më derë, duke lypur mëngjes.

Është një fakt për dhjetëra mijëra talibë në këtë vend kryesisht musliman, djem të rinj që jetojnë në shkolla fetare të quajtura ‘daaras’, larg familjeve të tyre dhe larg shtëpisë, raporton CNN.

Sipas një traditë të zakonshme në të gjithë Afrikën perëndimore, prindërit i dërgojnë djemtë e tyre në këto shkolla për të mësuar Kuranin.

Por ‘daaret’ nuk rregullohen nga qeveria në Senegal dhe shumë djem detyrohen të lypin për shumë orë dhe rrihen nëse nuk plotësojnë një kuotë parash, orizi ose sheqeri të vendosur nga mësuesi i tyre Kuranor, i cili quhet marabout.

Lypja e detyruar është forma më e zakonshme e trafikimit të qenieve njerëzore në Senegal.

Human Rights Watch vlerëson se më shumë se 100,000 talibë janë të detyruar të luten atje. 

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco