Padia për gjenocid, fitore për Kosovën

Padia për gjenocid, fitore për Kosovën

Nga Muhamet Kelmendi - 06/05/2021

Shkruan: Muhamet Kelmendi

Padia per gjenocid- fitore per Kosoven
Paraqitja e padise per gjenocidin serbomadh ndaj shqiptareve ne Kosove eshte fitore e madhe. Kete nuk e zbehin deklaratat pa asnje analize te qarte politike dhe juridike mbi padine.
Pavaresisht nga thashethenat e Halitit, paraqitja e padise, me argumente e cone me teje dhe e propagandon shume me shume ceshtjen e dhunes dhe te gjenocidit serbomadh mbi shqiptaret e Kosoves.
Sikur mos te ishte keshtu nuk do te kishim nervozizmin dhe kundershtimin e ashper te kriminelit Vucic.
Ai tha:
" Une keshilloi qe mos te bejne kete padi... Kjo mund te behet vetem nepermjet Shqiperise..."
Deklarata e tille eshte mjafte kuptimplote dhe tregon se sa kane frike kriminelet e Beogradit nga nje gjykate e tille nderkombetare mbi gjenocid.
Por ceshtja e padise ka anet e veta shume pozitive.
Se pari, sepse angazhohen organet ne Kosoves, induvidet dhe mekanizmat civil ne tubimin e fakteve dhe te deshmive per krimet makabre te shtetit serb.
Se dyti, tregohet me fakte se ceshtja e dhunes, terrorit etj., qe perkufizihet me termin ghenicud, ka qene e planifikuar dhe e organizuar nga shteti serb dhe se organet kane vepruar ne baze te planit per serbizimin e Kosoves, si baze e racizmit serbomadh mbi territoret shqiotare dhe
Se treti, behet nje gjykim. Me ate hapen portat e propagandes dhe fiton ne pesh me te madhe ceshtha shqiptare. 
Kuptohet se fitorja eshte e veshtire. 
Mirepo ia vlene padia e tille te behet nepermjet te shtetit shqiptar dhe se keshtu krijohen edhe bashkime me te forta dhe ceshtja behet teme e diskutimit dhe e shkembimit te provave, qe me siguri, tregojne dhunen gjenicidiale serbonadhe.
Arsyetimrt e bera nga Haliti dhe halitat tjete tregojne papergjegjesi dhe mosdeshire per nje padi. Pavaresisht nga keshillimet nga jashte, nese ka patur te tilla keshillime per Thacin, padia per gjenocide e demeton Serbine.
Nuk eshte e njejte paraqitja e padise me mos laraqitjen e saj.
 Paraqitja e padise per gjenocide e vene shtetin serb ne banken e te akuzuarit per gjenocide.
Kjo eshte fitore.
E fitorja perfundintate varet shume nga privat, deshmit dhe faktet. Ketu duhet Kosova te pergatitet me fakte dhe me deshmi te nduarduarshme.
Kuptohet se ne ate gjykate ka shume politike.
Por, pavaresisht mga qendrimet e shteteve, me  fakte dhe me deshmi demaskohen mjafte edhe shtetet e tilla.
Ne Kosove kemi fakte per djeguet dhe per masakrimet. Jane me mijera deshmitare qe tregojne depertimet me dhune dhe me terror.
Ka shume fakte qe provojne masakrimet e medha neper fshatrat dhe qytetet shqiptare.
Kemi gjithashtu edhe prova e deshmi per perdhunime te femerave dhe te burrave. Ka shume deshmi mbi masakrimet e femijeve dhe te shume femerave, meshkujeve etj.neper fshatrat.
Kuptohet se keto deshmi duget te tubohen.
E ketu vlejne shume deklaratat e shume politikaneve nderkombetare ne vitin 1998 dhe 1999 mbi planin"Potkoi" te shtetit serb. 
Me kete tregohet qarte gjenovidi.
Faktet tregojne se paraqjtja e padise eshte e domosdoshme dhe shume e pritur nga populli shqiptar.
Fitimet jane te medha.
Natyrisht se perfundimi nuk dihet, e megjithate, Kosova me padi eshte fitimtare e procesit.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco