Licencimi privat për Covid-19 dështim i qeverisë Hoti

Licencimi privat për Covid-19 dështim i qeverisë Hoti

Nga Safet Krivaca - 11/08/2020

Ministri i Shendetesise Armend Zemaj, me emrimin ne kete post , kishte premtuar shtim masiv te testimeve per covid-19. Ky ishte premtimi qendror i tij, per te mos u kthyer ne izolim qytetar.

Por , rritja e testimeve nuk ndodhi, prandaj e kemi kete gjendje  infeksioni me koronavirus. Kosova radhitet diku nder vendet e para ne bote me covid-19 per koke banori. Pasi qeveria Hoti deshtoje ne trajtimin adekuat pandemik, ajo licencoje rreth 30 laboratore dhe ordinanca per testime  te pandemise aktuale. Keshtu , jeta qytetare qe ka degraduar me standard ekonomik duke e rritur papunesine, obligohet te paguaje 20-50 euro.

Per testime pandemike. Ne vend se te rritej kapaciteti i testimeve ne IKSHPK, ministri Zemaj ka licencuar laboratore private. Do te ishte ne rregull sikur shteti ta mbulonte koston e testimeve

.Qeveria mezi po e nxjerr pakom fiskale ekonomike te pershtatur per ndryshime buxhetore ne kohe pandemie , ndersa 10% e trustit pensional mund te pritet kah mesi i shtatorit.

Perveq te gjitha te dhenave ka frike se ordinancat do te percaktojme qmim qe dominon tregun. Dallaveret ne licencim te laboratoreve  ka mundesi te zhvendosin fluksin qytetar nga IKSHPK drejte privatesise, ashtu qysh ka ndodhur qe 20 vjet pas luftes.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment

Denonco