E bujshme, Luigi Di Maoi, ministri i jashtëm në Itali mbetet jashtë parlamentit

E bujshme, Luigi Di Maoi, ministri i jashtëm në Itali mbetet jashtë parlamentit

10:52, 26/09/2022

Kolegjin njëanëtarësh në Dhomën e Napolit Fuorigrotta do të fitohet nga ish-ministri Sergio Costa, i Lëvizjes 5 Yjet, kjo do të thotë se Luigi Di Maio nuk do të rizgjedhet në parlament, pas dhjetë vjetësh si deputet dhe pothuajse pesë si ministër.

Di Maio është tashmë i sigurt se ai nuk do të hyjë në parlament, sepse lista e tij, Angazhimi Qytetar, në koalicionin e qendrës së majtë, nuk ka arritur kuotën e nevojshme për ta bërë këtë, domethënë, 3 për qind të nevojshme për të marrë vende nëparlament. Në fakt, Angazhimi Qytetar ka mbetur shumë nën 1 për qind, dhe për këtë arsye votat e tij nuk do të jenë as me ato të pjesës tjetër të koalicionit, pra të gjitha do të jenë të paflefshme.

Është një rezultat shumë befasues dhe mjaft i qartë, duke pasur parasysh se Costa arriti reth 40 për qind, mbi 15 pikë mbi 24.5 për qind të Di Maio.

Pas rënies së qeverisë së parë Conte, në gusht 2019, Di Maio vendosi si kreu i Lëvizjes të bashkohej me Partinë Demokratike dhe të vazhdojë të qëndrojë në qeveri: një rrethanë që kontribuoi në popullaritetin e saj, pasi ai dhe të tjerët prej vitesh. përfaqësuesit e partive kishin përqendruar një pjesë të rëndësishme të identitetit të tyre në garancinë se nuk do të bënin aleanca me forcat e tjera politike, vetëm për të qëndruar në qeveri.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco