Lajmi i fundit

Foltorja i përgjigjet Bashës: Halli i demokratëve, pazaret e tua me Ramën

COVID-19/ Ja cilat janë temperaturat që duhen të ruhen vaksinat

COVID-19/ Ja cilat janë temperaturat që duhen të ruhen vaksinat

08:39, 01/12/2020
A+ Aa A-

Vaksinat SARS-CoV-2 të bazuara në teknologjinë mARN janë veçanërisht të prekshme ndaj temperaturave të larta dhe mund të degradohen dhe kjo është  arsyeja pse është bërë një përpjekje për të përmirësuar stabilitetin e molekulës me përdorimin e nanopjesëzave lipide në ngrirjen e thellë.
 

BNT162b2 Vaksina nga Pfizer dhe Biontech kërkon ruajtje dhe transport në -70 ° C. 

Për këtë qëllim, janë formuar pako të veçanta transporti që përmbajnë akull në mënyrë që temperatura të ruhet në -70ºC. 

Me zëvendësimin e akullit, vaksinat mund të ruhen deri në 15 ditë në këto kushte.

Vaksinat mund të shkrihen, të futet në frigorifer dhe afati i qëndrimit është 5 ditë.

 Pajisjet speciale për regjistrimin e vazhdueshëm të temperaturës përdoren në të gjitha hapat e analizuar, në mënyrë që të zbulohen devijimet. 

MRNA-1273 vaksinë nga Moderna duhet të ruhet ndërmjet  +2ºC dhe+  8ºC dhe të mbrohet nga ekspozimit ndaj pluhurit dhe dritës. 

Sipas një njoftimi të fundit të kompanisë, vaksina mRNA-1273 mbetet e qëndrueshme në temperatura të larta deri në 30 ditë, në temperaturë dhome deri në 12 orë dhe në ngrirje në -20ºC deri në 6 muaj.

 AZD1222 Vaksina nga Universiteti i Oksfordit dhe AstraZeneca gjithashtu mund të ruhen dhe transportohet në -20 ° C. 

Vaksina Russian Sputnik V kërkon temperatura e magazinimit e -20 ° C.

Janssen Farmaceutikë JNJ-78436735 Vaksina mund të ruhet dhe transportohen në temperatura frigorifer midis + 2 ° C dhe + 8ºC. 

Vaksina Novavax NVX-CoV2373 mund të ruhet dhe të transportohen në temperaturë midis + 2 ° C dhe + 8ºC

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco