Më thuaj çfarë forme kanë të pasmet tuaja, të të them çfarë tregon për shëndetin tënd!

Më thuaj çfarë forme kanë të pasmet tuaja, të të them çfarë tregon për shëndetin tënd!

20:07, 19/04/2019

Duke u bazuar në hulumtimet e bëra, yndyra e ndodhur në trupin tonë përcakton shëndetin e personit.

Yndyrnat e depozituara në gjoks janë më të rrezikshme sesa yndyra e depozituar tek të pasmet.

Shëndeti tek të pasmet mban acidet yndyrore larg zemrës, arterieve, mëlçisë, ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës si dhe të problemeve të tjera që japin efekte negative si diabeti.

Edhe pse trupi ynë është i programuar në mënyrë të tillë që ta depozitojë yndyrën në gjoks, bel apo të pasme, thuhet se tek gratë, hormonet që drejtojnë shpërndarjen e yndyrës e mbrojnë zemrën.

Kështu që një palë të pasme më të mëdha se sa mesatarja nuk janë domosdoshmërit diçka e keqe. Megjithatë ka mjaft mënyra për t'i zvogëluar ato në mënyrë që të ruani një shëndet të mirë.

1. Të pasme katrore

Të pasmet në formë katrore mund të tregojnë shumë gjëra.

Ndoshta personi ka pak yndyrë rreth formës "zemër" ose ai ushtrohet por nuk ka tendencën të dobësohet. Disa ushtrime të thjeshta themelore janë efikase për ta hequr yndyrën e tepërt rreth belit duke e kthyer në muskuj.

2. Të pasme në formë rrethore

Kjo formë e të pasmeve tregon që keni shëndet të mirë. Nuk përjashtohet mundësia që mund të ketë disa depo rrethore por që është e lehtë për t'u hequr.

3. Të pasme në formë zemre

Kjo është ndoshta forma më e dëshirueshme. Megjithatë pjesa e poshtme e këtij lloji të të pasmeve mund të tregojë një peshë shtesë në afërsi të belit. Femrat me të pasme në formë zemre, me kalimin e moshës mund të marrin yndyrë shtesë i cili mund të jetë i mirë për shëndetin në të ardhmen.

4. Të pasme në formën "V''

Kjo formë të pasmesh është tipike për gratë e moshuara. Yndyra e gjendur në pjesën e poshtme ka nisur të lëvizë në pjesët e tjera të trupit dhe kjo bëhet me kalimin e moshës nga mungesa e estrogjenit. Nëse keni këtë formë të pasmesh ëhstë e rëndësishme të filloni ta hiqni yndyrën sa më shpejt në mënyrë që të mbroni zemrën.

Si përfundim, të gjitha llojet e të pasmeve përmirësohen. Mjaftion të ushtroheni.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco