Vetë-testimi në Greqi: Emigrantëve iu jepet një AMKA e përkohshme që të marrin teste dhe vaksina

Vetë-testimi në Greqi: Emigrantëve iu jepet një AMKA e përkohshme që të marrin teste dhe vaksina

07:12, 15/04/2021
A+ Aa A-

Athinë - Ministria e Qeverisjes Dixhitale në Greqi paraqiti një amendament në parlament të mërkurën në mënyrë që personave që nuk kanë një numër regjistrimi tatimor (AFM) ose një kartë identiteti policie, të mund të pajisen me një numër të përkohshëm të sigurimeve shoqërore (AMKA) nga Qendrat e Shërbimit të Qytetarëve (KEP) për të siguruar komplete vetë-testuese, duke u regjistruar në platformën përkatëse dixhitale.

Për të marrë një AMKA, palët e interesuara duhet të kenë një Letër Identiteti Speciale, një çertifikatë lindje, një pasaportë dhe një leje qëndrimi të përkohshme ose të përhershme.

Ndryshimi do të votohet të enjten. I njëjti ndryshim përcakton procedurën përmes së cilës lihet orar për vaksinim për koronavirus, që mund të bëhet nga ata që kanë marrë një AMKA të përkohshme.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco