FOTO-VIDEO/ Sfida ndaj inteligjencës artificiale me slogan: 'E dashur Botë, ne duhet të flasim'

FOTO-VIDEO/ Sfida ndaj inteligjencës artificiale me slogan: 'E dashur Botë, ne duhet të flasim'

10:28, 01/05/2019

Robotët dhe inteligjenca artificiale nuk janë vetëm në rritje - ata janë këtu, duke riformuar peizazhin tonë digjital. AI po revolucionon autostradat, spitalet dhe shtëpitë, nga makinat e shoferëve në pajisjet mjekësore të automatizuara dhe dromët. Shpërblimet janë premtuese, por me çfarë kostoje? Dhe kush është lënë jashtë?

Rreziqet dhe pasojat e paqëllimshme të UA nuk janë të shpërndara në mënyrë të barabartë ose rregullohen në mënyrë transparente: shkeljet e të dhënave, identifikimi i vjedhjeve, humbja e punës, zgjerimi i pabarazisë së pasurisë dhe shkeljet e të drejtave të njeriut që sfidojnë programuesit kryesorë dhe politikë bërësit për të kërkuar masa mbrojtëse.

Ndaj dhe një organizatë e quajtur Doha Debate e cila është themeluar në kryeqytetin e ndoshta vendit më të pasur në botë, Qatarit.

Me logon: ‘E dashur botë ne duhet të flasim’, organizatorët organizojnë vazhdimisht diskutime publike duke nxitur njerëzit të jepen edhe më tepër me komunikimin ballë për ballë dhe duke mbajtur një distancë nga teknologjia.

Një mesazh i fuqishëm për kohën në të cilën jetojmë.

Marrë nga: dohadebates.com- Përgatiti F.H, SYRI.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco