Ky truk i iPhone do t'i japë jetëgjatësi 'të pakufizuar' baterisë suaj

Ky truk i iPhone do t'i japë jetëgjatësi 'të pakufizuar' baterisë suaj

09:43, 22/11/2023
A+ Aa A-

Të apasionuarit pas teknologjisë në TikTok kanë ndarë një truk për të zgjatur potencialisht jetëgjatësinë e baterisë së iPhone duke reduktuar white point të pajisjes përmes settings. Duke shkuar te settings e iPhone, duke shtypur accessibility, duke zgjedhur Display & Text Size dhe duke aktivizuar opsionin Reduce White Point, përdoruesit mund të minimizojnë dritën e bardhë në ekran dhe duke kursyer energjinë e baterisë.

Ndonëse ky truk mund të ndihmojë me jetëgjatësinë e baterisë, përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm se mund ta bëjë ekranin më të vështirë për t'u parë, veçanërisht në kushte të ndritshme ose me diell. Rregullimi i Reduce White Point and Brightness mund të vendosë një ekuilibër midis ruajtjes së baterisë dhe shikueshmërisë së ekranit.

Megjithatë, ka disa kufizime dhe kompensime që lidhen me këtë metodë të kursimit të baterisë. Në mjedise të ndritshme ose me diell, ulja e dritës së bardhë mund ta bëjë të vështirë shikimin e qartë të ekranit. Përdoruesit duhet të gjejnë një kompromis midis minimizimit të dritës së bardhë për jetëgjatësi të zgjatur të baterisë dhe sigurimit që ekrani të mbetet i dukshëm në kushte të ndryshme ndriçimi. Për më tepër, preferencat dhe nevojat individuale mund të ndryshojnë dhe disa përdorues mund t'i japin përparësi ruajtjes së baterisë mbi dukshmërinë e ekranit, ndërsa të tjerëve mund t'u duket më pak tërheqës ky shkëmbim.

@t_sply Never run out of battery. #iphone#iphonetricks#android#lifehack#lifehacks#tutorial#tutorials#diy#tech#technology#learn#iphone11#hobby#mom#information ♬ original sound - T-SPLY

Pavarësisht nga të metat e mundshme, ky truk u ofron përdoruesve një mundësi shtesë për të menaxhuar dhe zgjatur jetëgjatësinë e baterisë së iPhone. Duke qenë se jetëgjatësia e baterisë është një shqetësim i zakonshëm për përdoruesit e telefonave inteligjentë, eksplorimi i parametrave dhe rregullimeve të ndryshme mund t'i ndihmojë individët të gjejnë një ekuilibër që përputhet me modelet dhe preferencat e tyre të përdorimit. Vlen të përmendet se përvojat individuale me këtë metodë mund të ndryshojnë dhe përdoruesit mund të eksperimentojnë me parametra të ndryshëm për të gjetur konfigurimin optimal për nevojat e tyre specifike./NYpost -Syri.net

 

 

 

 

 

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco