Simptomat e problemeve me infertilitetin te gratë që nuk duhet injoruar!

Simptomat e problemeve me infertilitetin te gratë që nuk duhet injoruar!

15:15, 06/06/2023

*Shumë herë gratë nuk shqetësohen për infertilitetin derisa ato tentojnë shtatzëninë dhe ajo nuk ndodhë.

*Sigurisht se faktor për mos arritjen e shtatzënisë mund të jetë edhe partneri por ne sot do të listojmë disa nga sinjalet që paralajmerojnë probleme me infertilitetin te gratë dhe të cilat sa më herët të trajtohen do të jetë më mirë.

*Cikli i ç’rregulltë menstrual është një nga indikatorët që tregon se dicka nuk po funksionon me organizmin e një gruaje prandaj edhe duhet kërkuar ndihma mjekësore.

*Por nuk duhet pasur kujdes vetëm me ardhjen apo jo të ciklit por edhe me simptomat tjera përcjellëse.

*Një cikël i rëndë me shumë gjakderdhje duhet të monitorohet, ndërsa nëse gjakderdhja zgjatë më shumë se shtatë ditë gjithsesi se kjo duhet të jetë temë diskutimi me mjekun tuaj gjinekolog.

*Edhe nëse gjakderdhja është e vogël dhe zgjatë për pak ditë duhet gjithmonë ta potenconi në takimin me mjekun tuaj.

*Trajtimi në shumicën e rasteve i rregullon problemet e tilla.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco