Hotelierët e Kosovës së shpejti me sindikatën e tyre, ja disa nga kërkesat e tyre

Hotelierët e Kosovës së shpejti me sindikatën e tyre, ja disa nga kërkesat e tyre

19:51, 13/02/2023

Hotelierët e Kosovës kanë njoftuar se së shpejti do të vije Sindikata e tyre, shkruan Syri.net Kosova.

Sipas tyre këto janë pikat që do të përfshihen në kërkesat e Sindikatës për punëtorët, sikur janë: 

Disa nga pikat-kërkesat:
Orari punës javor 40 orë
Dy ditë në javë pushim
Pushimi vjetor
Pushimi mjekësor
Paga përmes bankes
Kërkesa për sigurim shëndetsor
Menjanimi i largimit të evazionit të puntorëve
Menjanimi i orarit të stërgjatur i puntorëve
Dinjiteti-Respekti ndaj puntorit
Paga minimale në sektorin e Hoteleris dhe Gastronomis 400.00€  neto
Shërbime ndërlidhëse Biznes-Puntor( punëdhëdhës-punëmarrës).

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco