Former minister of Justice reveals a huge scandal of the politics and judiciary for the murder of a police officer

Former minister of Justice reveals a huge scandal of the politics and judiciary for the murder of a police officer

14:21, 08/09/2018
A+ Aa A-

Former Minister of Justice Ylli Manjani has accused an Albanian court and the whole judiciary system of giving a life sentence to a teenager found guilty for the murder of a policeman without proving it scientifically.

The assassination took place during the anti-cannabis action of the Albanian State Police a few years back, in Lazarat.

Manjani writes the story was told to him by the mother of two teenagers, arrested and sentenced for the murder of the police officer, one of them sentenced to prison for life.

The former minister explains that he was interested in official channels and reveals that “officially the prosecution and the Court for Serious Crimes have not managed to prove that any one from the barrage of bullets shot by the young boys in Lazarat hit either the late officer or the police vehicle he was staying”.

“There was an expertise act for that, but the vehicle had no bullets holes! In no expertise act is proved that the bullet that took the officer’s life was shot by the boys that were mad at police”.

“The question of who killed the late officer remains without answer”, Manjani writes on his Facebook page.

“The system is criminalizing without any evidence young men that may be guilty for resistance to police or for any other charges, but not for the assassination of the police officer. I hope the Appellation Court will revise carefully this ugly staging by the police. Justice is made through proves and evidence, not through populist staging and palavers”.

  © SYRI.net

  Lexo edhe:

  Komentet

  Koli09/09/2018 21:47

  Kush eshte ai vrases qe pranon se e ka bere ai krimin.aman

  Daj Jaku09/09/2018 11:52

  Niku i rilindjes ka të drejtë, ministrin jurist duhet ta dënojmë jo vetëm me "vulën e turpit" që Niku propozon, por edhe me 8 vite burg për agjitacion propagandë kundër partisë dhe pushtetit që po "rilind" atdheun e komunistëve për komunistët. Niku , një natë, në errësirrën e natës 45 vjeçare, dikush më dha një mësim të vyer: "Të thuhet e vërteta e fjalës së përsosur". Niku im i vogël, ministri tha një fjalë dhe e firmosi me emrin e tij, me guxim. Ministri e njeh mirë kënetën e rilindjes sepse dikur ka qenë edhe ai në atë kënetë, e larguan sepse guxoi të thotë të vërtetën që i dogji sumën "kryerilindasit". Sipas mendimit tim, ministri ka edhe shumë gabime në kohën e ushtrimit të portofolit, por ti thuash që të ketë turp sepse thotë një të vërtetë publikisht, ky është ekstrem. Turp duhet të kenë ata "prokurorë e gjyqtarë" që dënojnë të rinjtë me burgim të përjetshëm pa prova por me urdhër të partisë, jo vetëm turp por duhet edhe të dënohen. Sepse nuk ka mënxyrë më të madhe se sa të vuash një dënim për krime të pa bëra, të t'ndjeki një mallkim. Pastaj o Niku, kush e bëri atë aksion? Saje Qorri, kapomafia e drogës Europiane. A të kujtohet Niku kur Saje Qorri sulmonte policinë dhe gjykatësit që arrestuan prindët e Sajes farmacistë me ilaçe kontrabandë? Përse nuk bërtite "Turp"? Po kur Taulant Palla me yaris ngarkuar me para, , Edrama shkarkoi drejtorin e policisë që i kapi, por kur shoferi i Sajes me 800.000 euro kash për të blerë gjykatësit e Sajes trafikant? Nuk bërtite "turp". Një këshillë nga plaku, mëso ndonjë zanat se jeta është e gjatë e nuk kalohet vetëm me servilizma.

  Tarasi08/09/2018 17:58

  o Niku i Rilindjes , Manjani eshte shprehur qarte por ti nuk do ta kuptosh !!!??? Pa prova nuk duhet denuar asnje. Eshte e frikshme te denohet nje djale 18 vjeçar , me burgim te perjetshem , pa prova te qarta e te plota qe vertetojne fajesine, mendo sikur te ishte djali apo vellai juaj!!!!

  Niku08/09/2018 14:39

  Turp te kesh ti qe ben keto shkrime per opinione dhe nuk flet per prova

  Saje qorri08/09/2018 14:37

  Saje qorri qen bir qeni

  Shto koment

  Denonco