Lajmi i fundit

'ÇIM PEKA LIVE'/ Rrëfimi i pazakontë i Grida Dumës për 9 vite në opozitë

Shpallet lista e ngushtë e qyteteve kandidate për zhvillimin e 'Eurovision 2023'

Shpallet lista e ngushtë e qyteteve kandidate për zhvillimin e 'Eurovision 2023'

12:28, 12/08/2022
A+ Aa A-

Gjëja që dimë: Eurovision Song Contest 2023 do të mbahet në Mbretërinë e Bashkuar. Gjëja që nuk dimë: Cili do të jetë qyteti pritës i Festivalit Evropian.

BBC dhe Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU) kanë njoftuar se Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle dhe Sheffield janë pranuar të gjitha si qytetet pritëse në listën e ngushtë për Eurovision Song Contest që do të zhvillohet në Mbretërinë e Bashkuar në maj 2023.

Lista e ngushtë u zbulua në emisionin Zoe Ball Breakfast në BBC Radio 2, me një paraqitje të ftuar nga Mbikëqyrësi Ekzekutiv i Konkursit të Këngës në Eurovizion, Martin Österdahl, duke e deklaruar garën e qytetit pritës “të hapur”!

Interes shfaqën 20 qytete, në të katër kombet e Mbretërisë së Bashkuar: Anglia, Irlanda Veriore, Skocia dhe Uellsi. Të gjithë aplikantët demonstruan se si do të pasqyronin kulturën, muzikën dhe komunitetet ukrainase për të shënuar faktin se Ukraina është fituese e Eurovizionit të këtij viti.

7 qytetet janë përzgjedhur në listën e ngushtë bazuar në aftësinë e tyre për të përmbushur një sërë kërkesash minimale që tregojnë se ata kanë kapacitetin, aftësinë dhe përvojën për të pritur një ngjarje të kësaj shkalle dhe kompleksiteti.Image

Duke pasur parasysh periudhën e shkurtër kohore të disponueshme deri në organizimin e ngjarjes, procesi i përzgjedhjes u peshua shumë drejt demonstrimit të përvojës së kaluar në organizimin e ngjarjeve të mëdha ndërkombëtare, si dhe aftësisë për të demonstruar kredencialet në organizimin e një feste të muzikës bashkëkohore.

7 qytetet pritëse të përzgjedhura tani do të kalojnë në fazën e dytë dhe përfundimtare, ku do t’u kërkohet të paraqesin ofertat e tyre me më shumë detaje. Përzgjedhja e qytetit pritës për Eurovision Song Contest 2023 do të vendoset nga BBC në bashkëpunim me EBU, dhe do të shpallet në vjeshtë.

Vendimi përfundimtar për qytetin pritës fitues do të përcaktohet nga cili qytet ose rajon do të ketë pikët më të larta kundrejt një kriteri vlerësimi të rënë dakord, të vlerësuar nga BBC.

Këto kritere përfshijnë:

Duke pasur një vend të përshtatshëm dhe hapësirë të mjaftueshme për të përmbushur kërkesat e Eurovision Song Contest.

Angazhimi që mund të bëhet nga një qytet ose rajon për të pritur ngjarjen, duke përfshirë kontributin financiar.

Fuqia e ofertës kulturore që përfshin aktivitetin lokal dhe rajonal jashtë ekranit, si dhe shfaqjen e kulturës dhe muzikës ukrainase.

Përafrimi me prioritetin strategjik të BBC-së si transmetues i shërbimit publik, të tilla si ofrimi i vlerës për të gjithë audiencat dhe mbështetja e ekonomisë krijuese në Mbretwrinë e Bashkuar.

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco