Viktimat e koronavirusit në Francë kapërcejnë Kinën pasi përfshirjes së azileve të pleqve

Viktimat e koronavirusit në Francë kapërcejnë Kinën pasi përfshirjes së azileve të pleqve

07:51, 04/04/2020

PARIS  - Numri i personave që kanë vdekur nga sëmundja COVID-19 në Francë u rrit me 61% duke shkuar në 6,507 gjatë dy ditëve pasi u përfshinë të dhënat nga azilet e pleqve, ndërsa rastet e konfirmuara kërcyen me 44% duke arritur në 82,165, Tha Ministria e Shëndetësisë të premten, duke e bërë Francën vendin e pestë që raportoi më shumë raste sesa Kina.

Numri i rasteve të konfirmuara me koronavirus në spitale u rrit me 5,233 ose 9%, dhe arriti në 64,338 të premten, tha drejtori i Ministrisë së Shëndetësisë Jerome Salomon në një konferencë të përditshme.

Salomoni gjithashtu raportoi gjithsej 17,827 raste të konfirmuara ose të dyshuara në shtëpi pleqsh, krahasuar me 14,638 të enjten, kur të dhënat e shtëpisë së pleqve u raportuan për herë të parë.

Duke përfshirë të dhënat e azileve, Franca tani ka gjithsej 82,165 raste të konfirmuara ose të dyshuara. Ajo u bashkua me Shtetet e Bashkuara, Spanjën, Italinë dhe Gjermaninë si kombe që tani kanë tejkaluar rastet e raportuara nga Kina, nga origjina e pandemisë, sipas një raporti të Reuters.

Duke përjashtuar të dhënat e azileve,  numri i njerëzve që vdesin nga COVID-19 në spitalet franceze vendosi gjithashtu një rekord të ri ditor 588, një rritje prej 13% që shkoi në 5,091, treguan të dhënat e Mministrisë së Shëndetësisë.

Ministria nuk dha një ndarje për vdekjet në ditë në shtëpitë e pleqve, por tha se një përmbledhje e përkohshme e vdekjeve që nga fillimi i epidemisë ishte 1,416 të premten, një rritje për 532 mbi 884 rastet e raportuara për herë të parë të enjten.

Pas kritikave mbi statistikat franceze COVID-19 që nuk pasqyrojnë dhjetëra njerëz që vdesin në rezidencat e qytetarëve të moshuar ose shtëpitë e tyre, Ministria e Shëndetësisë të enjten dha të dhënat e para për vdekjet në shtëpitë e pleqve.

Të moshuarit që jetojnë në lagje të afërta në shtëpi pleqsh janë veçanërisht të prekshëm nga virusi shumë ngjitës.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco