Kurti mohon që Qeveria favorizoi komunat e udhëhequra nga VV-ja: Buxheti për komuna këtë vit është për 40 për qind më i lartë se para tri viteve

Kurti mohon që Qeveria favorizoi komunat e udhëhequra nga VV-ja: Buxheti për komuna këtë vit është për 40 për qind më i lartë se para tri viteve

11:39, 21/02/2024

Kryeministri Albin Kurti në një takim me kryetarë të komunave në Kosovë ka thënë se nuk janë të vërteta akuzat se Qeveria e Kosovës nuk po mbështet komunat që nuk qeverisen nga partia në pushtet.

Kurti në takimin e gjashtë me kryetarët e komunave ka thënë se Kurti ka shtuar se buxheti i vitit 2024 është për gati 90 milionë euro më i lartë krahasuar me vitin paraprak 2023, kurse për tri vite mandat buxheti vjetor i komunave është rritur për 195 milionë euro më shumë.

Kryeministri shtoi se secila komunë këtë vit e ka të paktën për 40% më të lartë buxhetin sesa para tre viteve, shkruan gazeta online Reporteri.net.

“Gati gjysmën e buxhetit të disponueshëm Qeveria ua ndan komunave. Po bëhet viti i dytë radhazi që rritja e buxhetit është në përqindje dyshifrore krahasuar me vitin paraprak. Buxheti i vitit 2024 është për gati 90milionë euro më i lartë krahasuar me vitin paraprak, kurse nga fillimi i mandatit, për tri vite, buxheti vjetor i komunave është rritur për 195 milionë euro më shumë.

Granti i përgjithshëm për komuna për vitin 2024, e kap shumë prej 284.7 milionë euro, granti me vlerën më të madhe ndonjëherë. Komuna e Ferizajt dhe Gjakovës janë komunat me më së shumti projekte infrastrukturore të mbështetura nga Qeveria e Kosovës, teksa ajo e Rahovecit, Obiliqit dhe Skenderajt janë renditur në top tri komunat përfituese nga granti i performancës që ndahet nga MAPL.

Secila komunë, këtë vit e ka të paktën për 40% më të lartë buxhetin sesa para tre viteve.

Këto janë shifra dhe të dhëna që i dini të gjithë, jo vetëm se i kam përsëritur unë dhe ministrat e mi, e arsyeja pse po detyrohemi ti përsërisim është se në vazhdimësi po dëgjojmë akuza e kritika për mungesë të mbështetjes së komunave nga Qeveria, ose pabarazi të mbështetjes. Asnjëra, as tjetra nuk qëndrojnë. Meqë jemi këtu, në frymë të bashkëpunimit duhet që asnjëri nga ne të mos i kontribuojmë keqinformimit të qytetarëve por të luajmë një rol aktiv të mirinformimit të tyre kur vjen puna për mbështetjen nga komunat”, tha Kurti.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco