Ritheksohet nevoja për themelimin e Policisë së Kryeqytetit

Ritheksohet nevoja për themelimin e Policisë së Kryeqytetit

08:56, 03/12/2023

Ndërsa koloneli në pension, Rrahman Sylejmani po e sheh në një formë tjetër.

Sipas tij, themelimi i Policisë së Kryeqytetit nuk do të ishte zgjidhje.

“Duhet që të forcohet dhe të ndryshohet struktura organizative, të mundësohet që stacionet policore të jenë më të shumta dhe më të pajisura, edhe këto ekzistuese të jenë më pajisur teknikisht me personel etj, që të jenë në gjendje të patrullojnë dhe funksionojnë”, ka deklaruar Rrahman Sylejmani, kolonel në pension.

Ligji për Kryeqytetin, që parasheh themelimin e policisë komunale, është miratuar në vitit 2018. Por që nga atëherë nuk ka ndodhur një gjë e tillë.

Nga Komuna i kanë thënë Dukagjinit se proceduralisht nga ana e tyre ka përfunduar gjithcka, por tashmë është në dorë të Institucionit të Policisë.

Televizioni ka pyetur këtë të fundit se në çfarë faze është themelimi i saj, por nuk ka marrë përgjigje.

Policia e Kryeqytetit parashihet të jetë në shërbim të rendit dhe qetësisë dhe mbarëvajtjes së punëve publike brenda territorit të komunës.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco