BQK: Vlera e kredive të reja për muajin janar 2024 ishte 137.9 milionë euro ajo e depozitave 90.4 milionë euro

BQK: Vlera e kredive të reja për muajin janar 2024 ishte 137.9 milionë euro ajo e depozitave 90.4 milionë euro

17:22, 29/02/2024

● 7.36 miliardë euro, vlera e aseteve bankare

● 6.38% – norma e interesit në kredi, 2.74% – norma e interesit në depozita

● 137.9 milionë euro – vlera kredive të reja, 90.4 milionë euro – vlera e depozitave të reja

● 81.6%, raporti kredi-depozita

Mbi 7.3 miliardë euro janë asetet e bankave komerciale në Republikën e Kosovës dhe se investimet e tyre jashtë vendit kanë arritur në 1.19 miliard euro.

Kështu thuhet në statistikat bankare për muajin janar 2024, të publikuara nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), duke shtuar vlera e kredive bruto ka arritur në 4.9 miliardë euro me një ulje prej 19.9 milionë euro, derisa shuma e depozitave të klientëve është 6 miliardë euro.

Sipas raportit, kapitali u bankave komerciale për këtë muaj ishte 879.6 milionë euro.

Vlera e kredive të reja në muajin janar 2024 ishte 137.9 milionë euro, derisa shuma e depozitave të reja arriti në 90.4 milionë euro.

Po ashtu, norma mesatare e interesit në depozita ishte 2.74%, ndërsa norma mesatare e interesit në kredi ishte 6.38%.

Raporti kredi-depozita për këtë muaj ishte në nivelin 81.6%, kurse margjina e normës së interesit kredi – depozita ishte 3.6%.


 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco