Ulen me 7.2 për qind eksportet në Kosovë, thellohet deficiti tregtar

Ulen me 7.2 për qind eksportet në Kosovë, thellohet deficiti tregtar

10:17, 07/12/2023

Eksportet e mallrave të Kosovës u ulën ndjeshëm këtë vit krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2022.

Në raportin për statistikat e sektorit të jashtëm të publikuar nga Banka Qendrore e Kosovës thuhet se eksporti për këtë periudhë është zvogëluar për 7.2 për qind dhe shënoi vlerën 645.5 milionë euro deri në shtator.

Ndërsa, sipas BQK-së deri në shtator të këtij viti kishte deficit tregtar në vlerë 3.29 miliardë euro, që është për 4.8 për qind.

“Bilanci tregtar në mallra deri në shtator të këtij viti kishte deficit në vlerë 3.29 miliardë euro, që është për 4.8% më i lartë krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak. Eksporti për këtë periudhë është zvogëluar për 7.2% dhe shënoi vlerën 645.5 milionë euro (695.5 milionë euro ishte deri në shtator 2022). Ndërsa, importi i mallrave shënoi rritje të lehtë prej 2.6% duke arritur vlerën 3,935.6 milion euro (3,835.3 milion euro ishte deri në shtator 2022)”, thuhet në raportin e BQK-së.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco