Rama: Të nderuar të mikëpresim një udhëheqës të rezistencës, kombi shqiptar mbështet Ukrainën

Rama: Të nderuar të mikëpresim një udhëheqës të rezistencës, kombi shqiptar mbështet Ukrainën

13:56, 28/02/2024

Pak më shumë se një orë punimesh ka përfunduar samiti për Ukrainën në Tiranë.

Pas përfundimit të Samitit, kryeministri Edi Rama dhe presidenti i Ukrainës Volodymir Zelensky po japin një konferencë të përbashkët për mediat.

Rama: Keni ardhur sot këtu në Tiranë, nuk jemi vetëm të privilegjuar të mirëpresim kreun e shtetit por, edhe jemi të nderuar të mik presim një udhëheqës të rezistencës, i cili në fakt nuk ka të bëjë vetëm me qëndrësn kundër një agresioni, por qëndron për demorkacinë kundër enderr neoimperialiste që kërkojnë të ndërojnë. I nderuar mik z.president, jam shumë i kënaqur që sot patëm mudnësinë të thjeksojmë qëndrimin tonë jo vetëm si një vend si Shqipëria, por si një bashkësëi venmdesh e kombesh që mbajnë të njëjtin qëndrim, qëndrojnë krah Ukrainës për integritetin territoral, për demokracinë e saj. E kemi bërë shumë të qartë dhe jam krenar të them se nuk është vetëm qeveria, parlamenti, vetëm instuticionet, por pasa së gjithashe, është i gjithë kombi, i gjithë populli që qëndron krah ukrainës dhe e mbështet Ukrainën në mënyrë të palëkundër. Do të vazhdojmë ta mbështesim për aq kohë sa do të jetë e nevojshme e për aq kohë sa të ndodhë një paqe që zgjat.

Shqipëria është një anëtare krenare e NATO-së, së bashku me të gjithë aleatët e NATO-s kemi dënuar agresionin dhe kemi bërë gjithçka kemi mundur dhe do vazhdojmë ta bëjmë për ta ndihmuar Ukrainën me të gjitha mjetet. Jemi të vetëdishëm për kapacitetet dhe tona dhe jemi të ndërgjegjshëm se Ukraina ka nevojë për mbështetjen dhe ndihëm e të gjithëve. Ndihma dhe mbështetja e më të mëdhjeve dhe më të pasurve në bashkësine tonë. Kjo mbështetje ndonjëherë ngecet sepse Ukraina shndërrohet në çështje të brendshme të ndonjë vendi, apo sepse ndodhin vonesa të gjat aburokratie. Nëse demokracitë kanë procedurat e tyre dhe janë më të vështira dhe më komplekse për të punuar dhe për të sjellë rezultat, nga atjeter kemi një agresor i cili nuk ndalet për as edhe një sekondë se godituri në përpjekjen e vet për të aneskuar më shumë territor.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco