Transgjinorët në Bangladesh: Hapet shkolla e parë për studentët trans

Transgjinorët në Bangladesh: Hapet shkolla e parë për studentët trans

12:34, 07/11/2020

Shkolla e parë fetare në Bangladesh për njerëzit transgjinorë është hapur në Daka.

Më shumë se 150 studentë do të studiojnë lëndë islamike dhe profesionale pa pagesë në seminarin ose medresenë e financuar nga privatisht, në kryeqytet.

Shumë nga komuniteti transgjinor identifikohen si një gjini e tretë e cila tani njihet zyrtarisht në vend.

Ata kanë të drejtë të votojnë dhe të marrin pjesë në zgjedhje, por qëndrimet shoqërore konservatore ende ua bëjnë të vështirë për të hyrë në punë dhe arsim.

Disa migrojnë në qytete dhe mbajnë veten duke kënduar dhe vallëzuar në dasma dhe lindje, duke lypur ose me punë seksuale.

Qeveria thotë se Bangladeshi ka rreth 10,000 “hixhra” që kur njerëzit transgjinorë janë njohur në Azinë Jugore. Vlerësime të tjera e tregojnë numrin në më shumë se 50,000.

Pothuajse të gjithë kanë kaluar nga mashkull në femër.

Zyrtarët e shkollës, këshilltarët lokalë dhe udhëheqësit e komunitetit hixhra morën pjesë në ditën e hapjes së Medresesë së Seksit të Tretë. Klasat në ndërtesën trekatëshe hapen të shtunën.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco