Greqi/ Maska kudo dhe shtetrrethim në shumë zona

Greqi/ Maska kudo dhe shtetrrethim në shumë zona

10:12, 24/10/2020

Greqia është në një nga periudhat më të vështira të epidemisë, duke regjistruar për ditën e tretë më shumë se 800 raste të reja të koronavirusit. 

841 raste të reja të raportuara të koronavirusit iu shtuan 882 të enjten e kaluar dhe 865 të mërkurën, duke krijuar një total "shpërthyes" prej 2.588 rastesh në vetëm tre ditë. 

Gjatë së njëjtës periudhë, 41 persona u shtuan në listën e atyre që përfundojnë në spitale për shkak të ndërlikimeve të infeksionit Covid-19.

 Në tetor, 168 njerëz humbën jetën, një numër që është shumë më i lartë se muaji i kaluar, i cili u regjistrua si muaji "i zi" i epidemisë me 125 vdekje për shkak të koronavirusit.

Dhe duke nisur nga mesnata dhe deri në orën 05:00 të mëngjesit të ditës së nesërme qarkullimi është i ndaluar, ndërsa përdorimi i maskës është i detyrueshëm në të gjitha zonat e brendshme dhe të jashtme.

 

Masat e reja zbatohen për njësitë rajonale të përfshira në Kartën e Shëndetit dhe Sigurisë për infeksionin COVID-19, në nivelin 3 (Rritja e Mbikëqyrjes) dhe niveli 4 (Rritja e Rrezikut).

Niveli 4 (Rreziku i rritur) përfshin komunat e Kastoria, Kozani, ndërsa në mesin e njësive rajonale të vendosura në nivelin 3, (Mbikëqyrja e rritur) është rajoni i Atikës dhe Selanikut.

Në të njëjtën kohë, sipas sqarimeve të dhëna dje nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias, ata që ushtrojnë aktivitet fizik në grup ose individualisht brenda dhe jashtë si dhe drejtuesit e makinave, qoftë vetëm ose me të afërmit  e tyre, përjashtohen nga përdorimi i detyrueshëm i maskës.

Përveç kësaj, nuk është e detyrueshme përdorimi i maskës nga nxënësit gjatë orës së edukimit fizik.

Sa i përket restoranteve , qytetarët do të mund të heqin maskën vetëm kur ulen në tryezë.

Sa i takon orëve policore, do të mund të lëvizin ka kufizime vetëm këta qytetarë:

– Gazetarët dhe njerëzit e medias

– Punonjësit e sektorit privat

– Në rastet e punonjësve të tjerë, personat fizikë, të cilët duhet të lëvizin gjatë orëve të ndalimit, të tilla si të vetëpunësuar, tregtarë, të vetëpunësuar, duhet të plotësojnë formularin përkatës.

– Nëpunësit civilë për udhëtimet e tyre të jashtëzakonshme duhet të kenë me vetë letërnjoftimin ose pasaportën, si dhe një vërtetim të lëvizjes, formë të shtypur ose elektronike.

Përveç kësaj, nga sot, kompanitë e shitjes me pakicë dhe të shërbimeve në njësitë rajonale që i përkasin nivelit 4, dmth në Kastoria dhe Kozani, do të veprojnë nën kushtet e rrepta të nivelit 3.

E njëjta gjë do të zbatohet për sallonet e bukurisë.

Ndërkohë kazinotë në zonat “e kuqe” do të qëndrojnë të mbyllura.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco