Hoti: Mos hesht! Bëj diçka, ndal trafikimit të njerëzve!

Hoti: Mos hesht! Bëj diçka, ndal trafikimit të njerëzve!

11:50, 19/10/2020

"Mos hesht! Bëj diçka, ndal trafikimin me njerëz!". Me këtë thirrje ka nisur punën sot, Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti.

"Kemi nisur javën sot me shënimin e Ditës Ndërkombëtare kundër Trafikimit me Qenie Njerëzore, duke lansuar fushatën me moton “Mos hesht! Bëj diçka, ndal trafikimin me njerëz!”, që u organizua nga Ministria e Punëve të Brendshme, - njoftoi Kryeministri kosovar. - Trafikimi me njerëz është shkelje fundamentale dhe shkelja më flagrante e të drejtave të njeriut, prandaj parandalimi dhe luftimi i trafikimit me njerëz është prioritet i qeverisë, pasi kjo çështje është në thelb të vet ekzistencës së qenieve njerëzore që i lëkund themelet e shoqërive demokratike dhe themelet e Bashkimit Evropian.

Trafikimi me njerëz i lëndon viktimat në rend të parë, por i lëndon edhe shoqëritë, kufijtë e shteteve tona, i dëmton ekonomitë tona. Në anën tjetër forcon krimin e organizuar i bënë ato struktura më të fuqishme që të vazhdojnë këto aktivitete ilegale. Po ashtu, ekziston një kornizë e plotë ligjore për luftimin e kësaj dukuri negative, me masat konkrete që kanë ndërmarrë institucionet tona, gjithmonë të harmonizuara plotësisht me ligjet dhe praktikat e BE-së.

Duke iu referuar statistikave të viteve të fundit, vërejmë se në Republikën e Kosovës ka një rënie të rasteve të trafikimit me njerëz, e që ka ardhur si rezultat i punës së institucioneve të Kosovës dhe koordinimit të nevojshëm me partnerët ndërkombëtarë në këtë drejtim.

Përgëzoj Policinë e Kosovës dhe të gjitha strukturat që kanë qenë të përfshira në luftimin e kësaj dukuri, organet e rendit dhe të ligjit, të drejtësisë, prokurorinë, gjykatat, shërbimet sociale dhe gjithë akterët që kanë qenë të angazhuar që nga parandalimi, luftimi dhe mbrojtja e viktimave të trafikimit," ka përfunduar Hoti.
 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco