Shpartallohet grupi kriminal/ 20 persona nën akuzë për ‘grup të organizuar kriminal’ dhe ‘trafik armësh’

Shpartallohet grupi kriminal/ 20 persona nën akuzë për ‘grup të organizuar kriminal’ dhe ‘trafik armësh’

17:36, 10/12/2019

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë, Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë ndaj një grupi kriminal prej 20 personash.

Për veprën penale “Pjesëmarrja dhe organizimi i grupit kriminal të organizuar” dhe “Importi, eksporti, furnizimi, transporti, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materialeve plasëse”, akuzohen 11 prej tyre.

Ndërsa për 9 të tjerët, për veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuar i armëve”.

Prokuroria Speciale e Kosovës, përmes një komunikate për media, ka bërë të ditur se 11 nga të dyshuarit që nga fillimi i vitit 2018 e deri në muajin korrik të vitit 2019 në qytete të ndryshme të Kosovës, kanë vepruar si pjesë e grupit të organizuar kriminal.

“Të pandehurit, AF., A.S., P.F., A.F., P.F., G.F., M.Sh., I.R., R.M., N.M., dhe P.M. gjatë periudhës kohore nga fillimi i vitit 2018 deri më 24.07.2019, në Ferizaj, Prishtinë dhe në vende tjera në territorin e Republikës së Kosovës, të gjithë të pandehurit e lartcekur, duke vepruar si pjesë e grupit të organizuar kriminal dhe si bashkim i strukturuar, me dashje dhe me dijeni, e me qëllim që ky grup të kryej vepra penale, aktivisht kanë marrë pjesë në veprimtarinë kriminale të grupit duke e ditur se pjesëmarrja e tyre do të kontribuojë në realizimin e veprimtarisë kriminale për import të kundërligjshëm të armëve”, thuhet në komunikatë.

Në aktakuzë theksohet se 11 të dyshuarit me qëllim që vetës apo personit tjetër ti mundësojë përfitime financiare të kundërligjshme, duke vepruar në kundërshtim me ligjin mbi armët nr. 05/L-022, ashtu që në mënyrë të paautorizuar kanë importuar armë dhe municion të kalibrit të ndryshëm, ku të pandehurit e lartcekur varësisht nga roli i tyre kanë kontribuar në këtë aktivitet kriminal.

“Me këto veprime njëmbëdhjetë të pandehurit, AF., A.S., P.F., A.F., P.F., G.F., M.Sh., I.R., R.M., N.M., dhe P.M., kanë kryer veprën penale “Pjesëmarrja dhe organizimi i grupit kriminal të organizuar nga neni 277 paragrafi 1 të KPPK-së, lidhur me veprën penale “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitje e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse”, nga neni 364 paragrafi 2 të KPRK-së”, thekson komunikata.

Ndërkaq 9 të dyshuarit tjerë, theksohet se kanë mbajtur në shtëpitë e tyre armë ilegale.

“Ndërkaq, të pandehurit B.A., F.U., S.N., A.H., K.P., E.B., K.D., B.J. dhe S.K., nga data e pa caktuar e deri më 24.07.2019, në shtëpitë e tyre secili veç e veç kanë mbajtur pa autorizim, në pronësi, kontroll ose posedim, armë në shkelje te nenit 366 paragrafi 1 dhe 2 të KPK-së. Të njëjtit kanë mbajtur armë dhe municion të llojeve të ndryshme, me ç‘rast të njëjtat i janë konfiskuar gjatë ditës së kontrollit nga Policia e Kosovës”, thuhet në komunikatë.

Me këto veprime, këta persona të dyshuar kanë kryer veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366 paragrafi 2 të KPRK-së.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco