Sipas një studimi të fundit FOTO e profilit në rrjete sociale tregon shumë mbi personalitetin tuaj

Sipas një studimi të fundit FOTO e profilit në rrjete sociale tregon shumë mbi personalitetin tuaj

15:50, 21/05/2019

Përballë kamerës ndihemi të vëzhguar dhe kjo do të thotë që, në një mënyrë apo tjetër, ne paraqesim veten.

Me vetëdije ose jo, ne përpiqemi të projektojmë një imazh pozitiv të vetvetes.

Natyrisht, askush nuk dëshiron të gabojë me një foto.

Për këtë arsye, shumë psikologë thonë se pas një foto ka një botë të tërë për t'u zbuluar.

Në rrjetet sociale si Facebook ose Instagram, historia e jetës sonë është përmes fotove, përmes të cilave miqtë tanë mund të na ndjekin hap pas hapi.

Megjithatë, një nga më të rëndësishmet është padyshim fotoja e profilit.

Le të hedhim një vështrim më të afërt në disa shembuj klasikë të fotot që normalisht shfaqen në profilet e Facebook dhe Instagram.

Image

Përqendruar në mënyrë perfekte: Ju jeni një i rritur  me besim në vetvete, por ndoshta pak i mërzitur.

Image
Portret i largët: Ju nuk doni të zbuloni personalitetin tuaj, ju jeni të turpshëm dhe të rezervuar. Ndoshta fshihni disa defekte fizike që nuk doni të tregoni.

Image
 Foto kur ishit fëmijë: Mendoni se e kaluara juaj është pjesa më e mirë e jetës tuaj, ju ndjeni një nostalgji të fortë për të kaluarën dhe ndoshta vazhdoni të dëgjoni  të njëjtën muzikë për dekada ose gjithmonë përdorni të njëjtat rroba. Sigurisht, ju nuk dëshironi të ndryshoni.

Image
Fotot e fëmijëve tuaj: Ju ndoshta mendoni se të keni një fëmijë ishte gjëja më e rëndësishme që kam arritur ndonjëherë në jetën tuaj. Dhe të jesh një prind është shumë e rëndësishme për ju , por mos harroni se jeni shumë më tepër se kjo.

Image
 Fotot e Dasmës: Ju doni të jepni përshtypjen e të qenit një i rritur i pjekur që di të marrë përgjegjësinë. Por ... jeni me të vërtetë?

Image
Foto çift: Tregon se personi tjetër është shumë i rëndësishëm për ju. Ju ndoshta do të jeni të gatshëm të bëni  çdo gjë për të mbajtur marrëdhënien, sepse  nuk mund ta imagjinoni jetën pa pjesën tjetër.

Image
 Figura e një karakteri fiktiv: Nuk doni të zbuloni identitetin tuaj të vërtetë apo jeni  nga ata njerëz që e lënë veten të largohen lehtësisht nga opinionet e të tjerëve. Ju nuk jeni të interesuar të pohoni kriteret dhe mendimet tuaja.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco