Prisni të bëheni prindër të një djali, ja disa emra biblikë për fëmijën tuaj

Prisni të bëheni prindër të një djali, ja disa emra biblikë për fëmijën tuaj

09:23, 28/11/2018

Ardhja në jetë e një fëmijë është bekimi më i madh që zoti i jep një familjeje ose një çifti të ri. Por çdo prind kujdeset që fëmija i tij të rritet jo vetëm mirë, por të ketë dhe një emër të veçantë ndryshe nga të tjerët.

Më poshtë ne do ju japim disa emra bilblikë dhe mjaft të bukur për fëmijët meshkuj.

Ja lista e emrave:

Andrew – Andre/a, një emër me origjinë greke, ‘burrë i fortë’

Daniel - ‘God is my judge’ – ‘Zoti është gjykatësi im’

Ebenezer – Eben ‘shkëmb i ndihmës’

Ezekiel – forca e Zotit (hebraisht)

Jason, një emër shumë pupullor në Bibël, ai që të shëron’

Miken/ Mikan – ‘i përulur ndaj virtytit’

Matias – ‘dhuratë e Zotit’

Omar – ‘ai që flet’, në hebraisht dhe arabisht

Othniel – Niel ‘dhurata e Zotit’

Tobiah, Tobias – ‘Zoti është i mirë’

Emanuel, ‘Zoti është me ne’

Etan, ‘i fortë’

Peter, në greqisht do të thotë “i fortë, shkëmb”

Ruben (Reuben), ‘ai që ka parë Birin’

David, një emër që nuk do të dalë kurrë nga moda, ‘i dashur në gjuhën hebreje’

Noah - ‘ngushëllim’ në hebraisht.

Natan, Nathan – ‘shpërblim’ në hebraisht.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco