Pse ekspertët këshillojnë të flini me derën hapur

Pse ekspertët këshillojnë të flini me derën hapur

23:30, 04/06/2023

Mund të themi se gjumi është një çështje personale, pasi të gjithë kanë preferenca dhe zakone të ndryshme. Të tjerëve u pëlqen të flenë në errësirë ​​totale, me dritare dhe dyer të mbyllura për edhe më shumë qetësi.

Për të tjerët, gjumi i merr gjithmonë në shoqërinë e televizorit ose para ekranit. E ndërsa deri tani gjithçka është mirë, ekspertët kanë një këshillë për të dhënë kur vjen puna te gjumi, sidomos tani që po vjen vera.

Kështu që ata rekomandojnë të flemë me derën e dhomës së gjumit të hapur. Kjo sepse në këtë mënyrë mund të kemi qarkullim të papenguar të ajrit gjatë natës. “Çuditërisht, 60% e të rriturve flenë me derën e mbyllur, që do të thotë se vetëm 40% flenë me derën e hapur”, thotë Rex Isap, drejtor menaxhues dhe ekspert i gjumit në Happy Beds.

Duke shpjeguar efektet e lënies së dyerve të hapura, Isep citoi një studim që “zbuloi se ata që flinin me derën e dhomës së gjumit të hapur raportuan një gjumë më të mirë dhe më të gjatë të natës sesa ata që flinin me derën e mbyllur”.

“Arsyetimi është se dera e hapur ndihmoi në rregullimin e temperaturës në dhomë”. Isep theksoi gjithashtu rëndësinë e temperaturës në dhomë, e cila në mënyrë ideale duhet të jetë nga 18 deri në 20 gradë Celsius, pasi në këtë mënyrë personi mund të jetë më i rehatshëm dhe për rrjedhojë të flejë më mirë.

E njëjta pikëpamje për derën e hapur konfirmohet edhe nga ekspertë të tjerë:

“Fjetja me derën hapur mund të krijojë gjithashtu një ndjenjë lidhjeje me pjesën tjetër të hapësirës suaj të jetesës. Mund të lehtësojë ndjenjat e izolimit ose izolimit dhe të promovojë një atmosferë më pozitive dhe harmonike në shtëpinë tuaj. Gjithashtu hap dhomën e gjumit ndaj dritës natyrale nga zona të tjera të shtëpisë, e cila mund të ndihmojë në mëngjes”.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco