Një meditim pesëminutësh mund të na ndihmojë të përballemi me stresin

Një meditim pesëminutësh mund të na ndihmojë të përballemi me stresin

15:45, 01/06/2023

Ankthi është një emocion jashtëzakonisht kompleks i shoqëruar nga një sërë simptomash fizike dhe psikologjike: pagjumësi, frikë, shqetësim, reagim “lufto ose ik”, lodhje, dhimbje koke.

Për shumë prej nesh, jeta e përditshme është aq e ngarkuar saqë edhe kur bëjmë diçka për mirëqenien tonë, ajo bëhet thjesht një artikull i kontrolluar në listë. Ne kemi shumë detyrime për të arritur qëllimet tona, për të qenë më të mirë dhe më të zgjuar se dje, për të fituar para që i shpenzojmë për gjëra që nuk na duhen, por marrim mesazhe nga jashtë se ato janë gjithashtu të nevojshme. Ne kujdesemi për familjen, punën, përpiqemi të kujdesemi për veten, por shpesh e gjithë kjo është e tepërt për ne.

Stresi kronik dhe sfidat e përditshme të jetës dhe pasojat e tyre mund të sillen në ekuilibër nëse zbatojmë praktika të ndryshme. Megjithatë, ekspozimi afatgjatë që na çon në kufijtë e qëndrueshmërisë psikologjike dhe fizike mund të prodhojë vështirësi të shumta, njëra prej të cilave është ankthi.

Është shumë e rëndësishme që të gjithë personat që ndjejnë simptoma ankthi të kërkojnë ndihmën e një profesionisti. Ka disa praktika që mund të lehtësojnë simptomat e ankthit, të tilla si ndërgjegjja. Kjo praktikë e vëmendjes së përqendruar kontribuon në ndjesinë e lidhjes me trupin dhe ndjesitë që ndjejmë.

Praktikat e ndërgjegjësimit na lidhin me momentin aktual, ndihmojnë në qetësimin e mendimeve dhe uljen e niveleve të stresit – të gjitha këto mund të kontribuojnë në zbutjen e simptomave të ankthit në momente të caktuara.

Kur jemi në një gjendje të shtuar tensioni dhe stresi, shpesh është e vështirë për ne të përcaktojmë se si ndihemi në të vërtetë. Për të filluar, ne mund të përpiqemi të identifikojmë mendimet dhe ndjenjat tona që lindin me ne në rrethana të caktuara. Kjo është mënyra se si ne zhvillojmë vetëdijen për proceset që ndodhin brenda nesh dhe na mundëson të përcaktojmë se cilat emocione dhe mendime janë veçanërisht stresuese për ne dhe çfarë ndjesie ato prodhojnë në trup.

Ne sugjerojmë meditimin, i cili mund të jetë i dobishëm për lehtësimin e stresit dhe për lidhjen me momentin aktual.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco