Duke masazhuar pika të caktuara në trup, mund të humbisni peshën e tepërt

Duke masazhuar pika të caktuara në trup, mund të humbisni peshën e tepërt

19:12, 26/06/2022

Logjika është se çdo organ i trupit tonë, nëpërmjet kanaleve të energjisë, është drejtpërdrejt i lidhur me pika të caktuara të trupit

Prandaj, nëse doni të përmirësoni punën e disa organeve të brendshme, duhet vetëm të gjeni pikën e tyre specifike dhe ta masazhoni rregullisht.

Në këtë artikull do të flasim për pikat, stimulimi i të cilave do t’ju ndihmojë të humbni peshë. Një praktikë e provuar mijëravjeçare.

Pikat në trup që do të heqin kilogramët e tepërt:

Pika në llapën e veshit

Masazhimi i kësaj pike siguron përshpejtimin e metabolizmit, i cili kontribuon në humbjen e peshës në të gjitha pjesët e trupit.

Duhet të masazhohet me gishtin e madh për tre minuta tri herë në ditë, me të njëjtin presion në vesh.

Pas masazhit, do të vini re se ka më shumë energji në trupin tuaj. Gjithashtu eliminon simptomat e pakëndshme si lodhja e krahëve, këmbëve, shpatullave dhe këmbëve.

Pika në fytyrë – sipër gojës nën hundë

Kjo pikë ndodhet pikërisht midis hundës dhe buzës së sipërme.

Duhet të stimulohet dy herë në ditë, për pesë minuta.

Një masazh i tillë ndihmon në kontrollimin e ndjenjës së urisë dhe të nervozizmit.

Nëse hani tepër gjatë stresit, ky ushtrim është veçanërisht i mirë për ju.

Pika në dorë

Ulini duart poshtë dhe mbajini të shtrira. Kapuni për kthesën e nënkrahut dhe mbikrahut dhe vendosni dy gishta në pjesën e dorës që ‘duket përpara jush’.

Pika që duhet të masazhoni është midis kthesës dhe dy gishtave.

Kjo është pika kyçe në trup, përmes së cilës kalojnë të gjithë meridianët e energjisë tuaj të brendshme.

Duke e masazhuar, ju çlironi trupin nga nxehtësia e tepërt e trupit dhe kontribuoni në përmirësimin e punës së zorrëve.

Masazhojeni këtë pikë për një minutë dy deri në tre herë në ditë.

Pika në këmbë

Kjo pikë përdoret më së shumti në akupunkturë (Zu San Li). Ajo jo vetëm që përmirëson tretjen, por gjithashtu ndihmon në shtypjen e proceseve inflamatore në të gjithë trupin. E quajnë pikë e jetëgjatësisë ose pikë kundër njëqind sëmundjeve. Ndodhet poshtë kupës së gjurit.

Për ta gjetur, mbuloni gjurin me pëllëmbën e së njëjtës dorë. Pika ndodhet midis skajeve të gishtit të vogël dhe të unazës, në formën e një dhëmbëzimi më të vogël midis kockave. Masazhi ditor i pikës Zu San Li në mbrëmje është i përshtatshëm për humbje peshe – thonë deri në 400-500 gram në javë.

Masazhojeni atë 9 herë në një lëvizje rrethore në drejtim të akrepave të orës në secilën këmbë, në mënyrë alternative (9 herë në njërën, pastaj 9 herë në tjetrën). Dhe kështu 10 minuta, gjithsej (5 minuta në secilën këmbë). Por mos bëni masazh direkt para gjumit, në mënyrë që të mos shkaktoni pagjumësi.

Kur shtypni këtë pikë, duhet të ndjeni një shqetësim të lehtë, qoftë edhe një dhimbje të lehtë, përndryshe nuk do të arrini efektin e dëshiruar.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco